KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Kaymakam ve 8 bin kişi çöp topladı

Solhan'da farkındalık oluşturmak amacıyla 8 bin kişi çevre temizliği etkinliğine katılarak çevrenin temiz tutulması mesajı verildi.

Kaymakam ve 8 bin kişi çöp topladı
31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:28
2
3987
4
AA aa

Solhan Gençlik Merkezi tarafından yürütülen ‘Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz' projesi kapsamında gençlerin duyarlılıklarını artırmak, farkındalık oluşturmak ve geleceğe umut ile bakmalarına yardımcı olmak maksadıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde ‘Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz' programı kapsamında yapılan çevre temizliği etkinliğine Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, Kurum amirleri, vatandaşlar ve öğretmenleri nezaretinde öğrenciler olmak üzere toplam 8 bin kişi katıldı.

Bu kapsamda etkinliğe katılan öğrenciler kendi okullarının bulunduğu sokaklardan çöp toplarken Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ve Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise kurum amirleri ve vatandaşlarla D-300 karayolunda yol boyu çöp toplayarak farkındalığa destek verdiler.

Etkinlik sonrasında konuşan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, şu ifadelere yer verdi; “İlçe Gençlik Merkezimizin ‘Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz' programı kapsamında temiz çevre parolasıyla bugün Yüksekokul öğrencileri, Lise öğrencileri, Kurum amirleri, Belediyemiz, gönüllülerle beraber çevre temizliği faaliyeti yaptık. Buradaki maksatlarımızdan birincisi farkındalık oluşturmak. Bu çevre hepimizin çevresi, ortak çevredir. Çevrenin ikamesi, çevrenin yedeği yoktur. Çevre bir tanedir. Günümüzde özellikle toprağı, suyu, havayı hunharca kirletiyoruz. Fabrikalar aracılığıyla olsun, atıklar aracılığıyla olsun tüketicilerimizin, vatandaşlarımızın duyarsız hareketleri neticesinde çevre çok ciddi anlamda kirleniyor. Özellikle plastik ve metal çöpler yanında izmarit, kağıt ve buna benzer çöplerinde sağlıksız bir şekilde deşarj edilmesi noktasında Belediyemize ve vatandaşlarımıza yardım amaçlı bir farkındalık yapmış olduk.”

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, ise şu ifadeleri kullandı; “Burada yapmak istediğimiz aslında farkındalık yaratmaktır. En azında insanlara bu bilinci aşılamaktır. Tabi temizlik belediyemizin sorumluluğundadır. Biz aslında elimizden geleni yapıyoruz ama burada yapmak istediğimiz vatandaşı da yanımıza almak bu ilçenin sadece belediyeyle temizlenemeyeceğini onlarında bizim elimizden tutması gerektiğini bu anlamda tabiri caizse onları da aramıza çekmektir. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte daha temiz bir Solhan göreceğiz. Bun anlamda bütün esnaflarımızı, vatandaşlarımızı yardımcı olmaya davet ediyoruz. Solhan hepimizin. Burası D-300 karayolunun geçtiği bir ilçe dolayısıyla günde yüzlerce yabancı insan buradan geçiyor burada gördüklerini gittiği yerde anlatıyor bu anlamda ne kadar temiz olursak hem farklı bölgeler için belki bir örnek temsil ediyor belki burada bir örnek temsil ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32377)
01 Kasım 2018 Perşembe 16:16
Çok çok güzel bir uygulama, bir zamanlar orada bulunan biri olarak herkese teşekkür...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32366)
01 Kasım 2018 Perşembe 09:17
Tebrik ederim çok güzel ve örnek bir davranış. Temizlik imandandır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32363)
01 Kasım 2018 Perşembe 07:55
Katılıyorum 'değişim' olursa Solhanımız daha da güzelleşir. Herkese ve herşeye eşit mesafede adil ve güzel icraatlerle ilerleyen dönemde değişimle beraber mutlu ve huzurlu bir SOLHAN herkes düşlüyor. Allah adaletli ve güzel günleri ve düşünenleri çogaltsın.İnsanlarımız herşeyin en iyisine layıktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32359)
01 Kasım 2018 Perşembe 06:20
Sayın müftü bey her konuda duyarlı Osman beyi bingol merkez müftüsü olarak görmek istiyoruz
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
04.08.2026
19:33
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
04.08.2026
19:33
Bingöl`de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
04.08.2026
19:31
CHP`li Meclis Üyeleri:
CHP'li Meclis Üyeleri: 'Bingöl'de Yatırımlar Durma Noktasına Geldi'
CHP Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Becerikli, Akif Açıkyer ve Kemal Adıbelli, kırsal altyapı, ulaşım ve kamu hizmetlerine ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, kent genelinde yatırımların yetersiz kaldığını savunarak İl Özel İdaresi'nin araç parkının güçlendirilmesi ve köylere yönelik hizmetlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.
04.08.2026
19:30
Kızılay`dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Kızılay'dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Türk Kızılay'ın Kan Bağış Tırı, Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde 11 Ağustos'a kadar vatandaşlardan bağış kabul edecek. Yetkililer, azalan kan stoklarının güçlendirilmesi için gönüllü bağışçıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın