KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Kaymakam başkanı yalanladı

Basına yansıyan açıklamasında Yedisu’daki öğrencilerin mont ve ayakkabı ihtiyacını paylaşan ve hayırseverleri yardım yapmaya çağıran Yedisu Belediye Başkanı Şerif Memioğlu, İlçe Kaymakamı Hasan Çiçek tarafından yalanlandı. Kaymakam: “İhtiyaçlar devlet tarafından karşılanmıştır” dedi.

Kaymakam başkanı yalanladı
02 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 09:05
0
7720
4
AA aa

Yedisu İlçe Kaymakamı Hasan Çiçek, 31 Aralık'ta Yedisu Belediye Başkanı Şerif Memioğlu'nun yerel medyaya “Çocuklarımızın Mont ve Ayakkabıya İhtiyaçları Vardır” şeklinde yansıyan haberiyle ilgili açıklamada bulundu.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Kaymakam Çiçek, ihtiyaçların devlet tarafından karşılandığını, ilçede eğitim ve öğretime gerekli önemin verildiğini belirtti.

Yedisu Lisesinde 126, Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda 108' i gündüzlü öğrenci olmak üzere toplam 332 öğrenci eğitim öğretim gördüğünü, ayrıca ilçeye bağlı Eskibalta, Yağmurpınar, Güzgülü Köyleri ile Kürdan ve Döşengi Mahalleleri İlkokulunun eğitim öğretime açılarak hizmet verildiğini aktaran Kaymakam Çiçek, şunları söyledi.

“2012 yılı Kasım ayında Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğü'nce 230 öğrenci için giyim malzemesi ihale sonucunda 18.074,00 TL bedel olan 11 kalem giyim malzemesi öğrencilerimize teslim edilmiştir. Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 2012 yılında 341 öğrencimize toplam 57.850,00 TL nakit olarak ödenmiş, ayrıca Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 512 öğrenciye toplam bedeli 15.779,09 TL olan 4 kalem muhtelif giyim malzemesi dağıtılmıştır. Yedisu Lisesi Binası ve 136 kişilik Pansiyon Yurdunun 2013 yılı yatırım programına alınması için Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer' in yardım ve destekleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teklif edilmiştir. 2011-2012 Yılında Kaymakamlığı'mızca açılan YGS-LYS'ye yönelik dershane vasıtası ile 6 öğrencimiz Üniversitelerin en iyi bölümlerine yerleşmiş, 2012-2013 yılında da aynı verim ve çalışmalar devam etmektedir. Yedisu Lisesindeki gündüzlü öğrenciler için 6 güzergâhta taşımacılık yapılmakta olup taşımacılık masrafların Kaymakamlık tarafından karşılanmakta ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. ‘İlçemizde ilköğretim, ortaöğretim, lise ve yatılı bölge okulunda toplam 500 öğrencimizin kışlık monta ve ayakkabıya ihtiyacı var' gazete haberindeki iddia edilen ihtiyaçların tamamı devlet tarafından karşılanmış olup Yedisu İlçesinde eğitim ve öğretime önem verilmektedir” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
deniz öz (@Misafir_11426)
03 Ocak 2013 Perşembe 14:24
Yedisu gerçeğini yazıyorum; Yedisu Türkiyenin en zengin ilçesidir. kişi başı gelir 50.000 dolardır. Türk parası değil dolar.

herkes zengindir. Fakir yoktur. Öğrencilerin babaları o kadar zengindir ki öğrencilerini özel makam araçlarıyla yollarlar. Köyden özel aracına binen öğrenci şöförüyle okula gelir. Ayağı yere değmez bile. Zaten bizim burda karda yağmaz. Havalar hep sıcakdır.

Şevki öğretmenimiz sağolsun o geldi kar durdu.

Köylerde özel okullar vardır. Devlet baba sağolsun.

Yardım ne gerek bize siz yardımı şişliye yollayın.
zaza-teacher (@Misafir_11417)
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:53
Onur Bey; kimseye yalakalık yapma gibi bir niyetim yok. 2 yıldır burdayım bu ilçe için kim ne yapıyorsa onu söyledim. ayrıca eleştiri yaptım kimseyi karalamadım ve argo kelime kullanmadım. ayrıca Şevki hoca kendi cebinden getirtti öyle birşey de söylemedim. Şevki hocanın vesilesiyle yardımlar geldi ve hiçbir yardım devlet eliyle gelmedi ilçeye. Bu yardımları getirirken herhangi bir beklenti içinde olmadı.. bu ilçenin sıkıntılarından sadece 2 tanesini saydım ve Seçimle bir yere gelen insanlar için en önemli ögelerden biri; 'eleştiri'dir.
Onur MEMİOĞLU (@Misafir_11408)
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:32
zaza sen kendin ne olduğunu bilmeden başkalarına yağcılık ve yalakalık yapmakla bir şeyler sanma şevki öğretmenin cebinden yada birilerindenmi getirdi öz eleştiri demek başkalarını karalamak veya argo kelimeler kulanarak olmaz. devlet zaten yaplması gereken yardımları yapar başkalarına mal edilemez. hiç kimse kendi cebinde getirip bu kadar yardımı yapmaz doğru değildir.
zaza-teacher (@Misafir_11406)
02 Ocak 2013 Çarşamba 11:01
Sayın Kaymakamımız sonuna kadar haklıdır. Ayrıca Şevki Öğretmenimizin ilçedeki bütün öğrenciler için getirttiği giyim ve kırtasiye yardımlarını gözardı etmemek gerekir. Gerek Kaymakamlık gerek Öğretmenler Yedisu öğrencileri için her türlü fedakarlığı sergiliyorlar. Keşke Belediye de kendi üzerine düşen görevi yapsa..... mesela yolların ve ilçenin temizliği, birazcık kar yağdığında yolların yada ilçenin temizlenmesi..... keşke biraz özeleştiri yaptıktan sonra isteklerde bulunsak...
İmkanlarımız çok kısıtlı olsa da burda insanlarımız için her türlü fedakarlığı yapabilecek kişiler var bu ilçede(KAYMAKAM-ÖĞRETMENLER-GÜVENLİK GÜÇLERİ...)
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın