KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Kayaoğlu'ndan çiçek'e sert yanıt

Kiğı Kaymakamı Çiçek'in ‘iddialar asılsızdır' açıklamasını sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Kayaoğlu: 'Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur...'

Kayaoğlu`ndan çiçek`e sert yanıt
04 MAYIS 2009 PAZARTESİ 08:35
0
1577
0
AA aa
Kiğı Kaymakamı Çiçek'in ‘iddialar asılsızdır' açıklamasını sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Kayaoğlu: 'Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur.'



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, geçen hafta, ‘Baraj yapımı nedeniyle kamulaştırma yapılacağı belirtilen Bingöl'ün Kiğı İlçesi Topraklı Köyü'nün boşaltılması için yapılan uygulama hukuka aykırıdır. Evler, ahırlar ve samanlıklar, döşenen dinamitlerin patlatılmasıyla yıkılmış, okul binası ve köyün ana yol ile tek bağlantısı olan ve tarihi nitelik taşıyan asma köprü de dinamit kullanılmak suretiyle yerlebir edilmiştir. 60 kovan arı, 1 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş hayvan telef olmuş, kalanlarda hastalık riskiyle karşı karşıyadır. Vatandaşlar dışarıda yaşamak zorunda bırakılmıştır” şeklindeki beyanatına ‘iddialar asılsızdır' karşılığını veren Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek'i sert bir dille eleştirdi.

“Sayın Çiçek ilçenin mülki amiridir, devletin temsilcisidir, tutum ve davranışlarına özen göstermelidir, konuşmalarına dikkat etmelidir” diyen Kayaoğlu: “Keyfi tutum ve uygulamaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırı davranmaktadır. Asılsız iddialarda bulunduğumuzu belirten Kaymakam Bey'e soruyorum; Kığı topraklı köyündeki Osman Cömert ve Celal Alkan 'a ait 108 ada 9 nolu parsel, 107 ada 1 nolu parsel, 106 ada 18 nolu parsel, 108 ada 2 nolu parsel, 107 ada 15 nolu parseldeki mülkiyetlerde kamulaştırma işlemi yapılmış mıdır? Dinamitlediği evler bu parsellerde mi, değil mi? Bu olaydan sonra DSİ İstimlâk Heyeti bu köyde bir çalışma yapmış mıdır? Bu parsellerdeki evleri istimlâkleri yapılmadan, bedelleri ödenmeden hangi gerekçelerle yıktırılmıştır? Bu şiddet neyin nesi, hangi yetkili bu talimatları vermiştir? Bu gerekçeler ortada iken hangi değerlendirme ile iddialarımız asılsız gösteriliyor doğrusu anlayamıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Çiçek'in hukuku hiçe saydığını öne süren Kayaoğlu, şöyle devam etti. “Kaymakam Bey'in sicili çok parlak değil. Bir ay önceki mahalli seçimlerde 15 korucuyu ilçe dışında görevlendirmekle seçime şaibe karıştırtırmış, hukuk devletini hiçe saymıştır. Evleri bombalatmakla mülkiyet hakkını ihlal etmiş, hukuku hiçe saymıştır. Merak ediyorum bir mülki amiri olarak bu keyfilik neyin nesidir? Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur.”

bingölmedya





























bingölmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın