KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Kayak camiası bir değerini kaybetti

Türkiye'nin ilk Kayak Antrenörlerinden olan Bingöllü Şaban Anşin geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Kayak camiası bir değerini kaybetti
21 OCAK 2021 PERŞEMBE 16:25
4
4193
1
AA aa

Şaban Anşin, 40 yılı aşkın bir süredir Bursa'da ikamet etmekte, Uludağ Kayak Eğitmenliği ve aynı zaman da Bursa Uludağ Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktaydı. Anşin, geçirdiği Kalp Krizi sonrası hayatını kaybetti.

Anşin, 11 yaşında futbol oynarken Bitlisli Cevdet Turkurka hoca tarafından kayak sporuna yönelerek hayatını değiştirdi.

2020 yılında evden eve programında Didem Çelik ile rahmetli Şaban Anşin “Bingöl' de meşe ağaçlarını marangoza götürüp burnunu kaldırıp, altına lastik takarak eline aldığı iki sopa ile dağlarda kayak yapmaya başlayan Şaban Anşin, 1965 yapılan yolçatı kayak evinde eğitime başladık. Elazığ Keban Barajını yapan Fransız Gurupları vardı. Haftanın iki günü Bingöl'e gelirlerdi otelde kalmazlardı. Çadır kurup uyku tulumlarında yatarlardı. Çocuklarını bizden gizli saklı eğitim yaptırırlardı. Ben ısrarla onları takipe giderdim onlar çalışmazdı beklerdi. Baktılar kurtuluş yok bizde onları izlerdik. Onlar olsun Rahmetli Hocamız Cevdet Turkurka hocamız olsun ondan öğrendik ve has bel kader yarışçı olduk.” ifadelerini kullanmıştı.

Türk Kayağına büyük emekleri olan Milli Takım eski antrenörlerinden Kayak Öğretmeni Şaban Anşin İki yılda 10 milli sporcu, Avrupa şampiyonu, olimpiyat takımına öğrenciler yetiştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80958)
22 Ocak 2021 Cuma 10:13
Çocukluğumdan beri bu aileyi tanırım kendi halinde olgun tertemiz bir aile herkes ekmeğini taştan çıkarıyor namuslu ve şerefli yaşadı rabbim mekanını cennet eğlesin
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın