KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

'Katsayı'ya Erbakan Hoca yorumu

Bizim yüzümüzden kalktı, çünkü...

`Katsayı`ya Erbakan Hoca yorumu
25 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 09:19
0
1381
0
AA aa
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, YÖK'ün meslek lisesi mezunlarına yönelik katsayı farkı uygulamasını kaldırmasını Saadet Partisi'nin güçlenmesine bağladı. Erbakan, "YÖK'e teşekkür ediyorum bu haksızlığı ortadan kaldırdıkları için" dedi.

Cuma namazını Altınoluk'taki Ayvalıburun Camii'nde kılan Erbakan, daha sonra koruma polislerinin yardımıyla geldiği cami bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İlk olarak üniversiteye giriş imtihanında katsayı farkını kaldıran YÖK'e teşekkür eden Erbakan, SP'nin yerel seçimlerde güçlenmesinin bunda etkili olduğunu savundu. Erbakan, "Bildiğiniz gibi imam hatip okullarının katsayı meselesi bir karara bağlanmıştır. 11 yıldan beri imam hatip okullarının kapatılması maksadıyla buradan mezun olan gençlerimizin üniversite imtihanında aldıkları notlar hep düşürülüyor, istedikleri üniversiteye giremiyorlardı. Sadece kendileri mağdur olmakla kalmıyordu, aynı şeyi meslek okullarına da tatbik ediliyordu. Sanayimiz meslekte yetişmiş yetişkin eleman sahibi olamadı 11 senedir. Ülkemiz bu yanlış kararlardan dolayı büyük zarara uğradı. Biz hükümetteyken takriben 600 bin evladımız imam hatip okullarında okuyordu. 600 tane imam hatip okulu vardı. Şimdi geçtiğimiz zamanda yavaş yavaş bunlar 120 bine ve 120 okula düştü. Beşte biri beşte birine düştü beşte dördü yok oldu. Bizden sonra kapatmışlardı, şimdi tekrar açıldı. Bu açılma da yine bilesiniz ki bizim yüzümüzden oluyor haa neden?. Çünkü AKP 6 senedir iktidardaydı neden şimdiye kadar bu kararları aldırmadı, bunlara neyi önem vermedi? Nasıl olsa ben yüzde 45- 48 oy alıyorum bu oyu alır devam ederim hiç mühim değildir diye düşünüyordu. Ama, son seçimlerde oyu yüzde 48'den yüzde 38'e düşünce ve Saadet Partisi'nin de oyu ara seçimde yüzde 15'e çıkınca işte baktı ki pabuç pahalı ben inanlara hizmet etmezsem bu sandalyede oturamam, eriyip biteceğim. Öyleyse onlara hizmet edeyim demek zorunda kaldı" diye konuştu.

Eerbakan daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alalacağınu duyurduğu ilahiyatçı din dersi öğreticileri için de, "Bu vatana millete en büyük iyiliktir."dedi

Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın