KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Katliamı unutamıyoruz

6-8 Ekim katliamının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panele katılan acılı aileler, Kerbela’yı unutamadıkları gibi Yasin ve arkadaşlarını da unutamadıklarını söylediler.

Katliamı unutamıyoruz
09 EKİM 2016 PAZAR 21:01
0
1522
0
AA aa

6-8 Ekim katliamının 2'inci yılı nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen panele katılan şehit aileleri, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyleyerek, Hz. Hüseyin ve Kerbela'yı unutamadıkları gibi Yasin Börü ve arkadaşlarını da unutamadıklarını dile getirdiler.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Yasin ve arkadaşlarının şahadetlerinin ikinci yılı olduğunu dile getirerek, “6-8 Ekim'de tüm Doğu ve Güneydoğu şehirleri harabeye dönmüştü. 15 Temmuz'da da şehirler harabeye çevrildi. Ancak 15 Temmuz'da bir twit atan dahi içeri alınırken, 6-8 Ekim'de insanları sokaklara dökenler hâlâ dışarıdalar. Sorumlu olan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Yasin'imi şehit ettiler ama şimdi binlerce Yasinler meydanlarda” dedi.

MAHKEME SÜRECİ GAYR-İ CİDDİ İLERLİYOR

Programa katılan Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak da “Hüseyin bana şeref bıraktı. Hüseyin deyince akıllara Kerbela gelir. Yasin ve arkadaşları zamanın Kerbela'sıydı. Nasıl ki Hz. Hüseyin'i, Kerbela'yı unutamıyoruz, aynı şekilde Yasin Börü ve arkadaşları ile 6-8 Ekim'i de unutmayacağız. 6-7 Ekim 15 Temmuz'un provasıdır. Mahkeme ise zaten bir tiyatro. Mahkemenin görüntüleri yayınlanırsa insanlar komedi filmi sanıp gülerler. Ciddiyet ve samimiyet yok. Dosyalar yerde, her taraf dağınık.” yaşadıkları nedeniyle tepkisini dile getirdi.

“6-8 EKİM DE HALKA KARŞI YAPILAN BİR DARBEYDİ”

Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ise “2 gündür yatamıyorum, farklı duygular bunlar. Öte yandan mutluyuz tabi. Çocuklarımız Allah yolunda gitti. Arkasında onları örnek alan ve onları takip eden o kadar insan bıraktılar. Onlar aslında kendini kurban etti. İsmail oldular. Keşke on tane Hasan'ım olsa da feda etsem. Hasan Şehit olduğundan beri ben bu yaşımda dirildim. Yalnız bir konu var ki azmettiriciler yakalanmadıkça rahat edemeyiz. Öcalan'ın kardeşi, Zübeyde Zümrüt, Demirtaş ve diğerleri. Bunları davaya dâhil etsinler. 15 Temmuz nasıl bir darbeyse, 6-8 Ekim de bu türden bir kalkışmaydı. O da halka karşı yapılan bir darbeydi.” dedi.

Cumali Güneş'in ağabeyi Mehmet Zülkif Güneş de yaptığı açıklamada, “6-8 Ekim olaylarında, bütün İslami kesim hedeflenmişti. Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler, aslında onların şahsında İslam'a saldırmak istediler. Katledenler ‘Kürt' olduğunu söylüyordu. Hâlbuki katledilenler Kürt'tü. Bu tabloyu görmeyenler, oynanan oyunu fark edemeyenler, bu olaylardan sonra gördüler. Mevcut hükümet de suçludur. Çünkü bu olaylar gelişi güzel olaylar değildir. Belirli aşamalardan sonra böyle oldu. Bu süreçte valiler, emniyet görevlileri ve diğerleri de suçludurlar. Kamera kayıtları nerede? Neden hiçbir görüntü ortada yok ve ciddi bir soruşturma açılmıyor. Azmettirenler hakkında neden işlem yapılmıyor? Halen aynı yerdedirler ve aynı suçu işlemeye devam ediyorlar. Biz sadece hakkımız olan adaleti istiyoruz. Bunu istemeye de bu vatanın bir evladı olarak hakkım var ” diye konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
15:42
Bingöl`de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitim-öğretim yılı ikinci dönemine yönelik tedbirler konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.
13.02.2025
15:24
Bingöl`de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Bingöl'de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Eğitim-Bir Sen Bingöl 2 Nolu Üniversite Şubesi, toplu sözleşmede alınan karara ve verilen sözlere rağmen, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının teslim edilmemesi, 3600 ek gösterge hakkının hala verilmemesi ve akademik personelin haklarının iyileştirilmemesini protesto etti.
13.02.2025
15:12
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl`e döndüler
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl'e döndüler
Van'da düzenlenen ve 400 sporcunun katıldığı yüzme müsabakalarında elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza atan Bingöllü yüzücüler, toplamda 14 madalya kazandılar.
13.02.2025
12:05
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl, bugün saat 11.53'te merkez üssü Adaklı İlçesi olan 3,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
13.02.2025
11:17
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Buna göre; meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hâkim ve savcılar, öğretim görevlisi olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.
13.02.2025
10:45
Bingöl`de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de etkisini gösteren karla birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadele için seferber oldu. 54 araçla karla mücadelenin kesintisiz süreceğini belirten Genel Sekreter Enes Üçgül, vatandaşlardan da olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın