KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Katliama göz yumuyorlar

“Bingöl’ün doğasına düşmanlık yapıyorlar” diyen Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Bazencir, yetkilileri sert sözlerle eleştirdi.

Katliama göz yumuyorlar
23 MAYIS 2013 PERŞEMBE 11:03
0
1895
1
AA aa

Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Salim Bazencir, 1 Nisan-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında yasaklanan balık avıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Balık avının 1 Nisan-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında yasak olmasına karşın denetlenmelerin yapılmadığını belirten Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Bazencir, yetkililere büyük bir sorumluluk düştüğünü ancak tüö bu sorumluluklara rağmen balık katliamına göz yumulduğunu savundu.

Av yasağının umursanmadığına ve denetimlerin yapılmadığına dikkat çeken Bazecir: “Bingöl'ün tüm göllerinde ve akarsularında büyük bir katliam var. Balıkların üreme (yumurtlama) döneminde yasak olmasına karşın hala balık avcılığı yapılıyor. İnsanlarımız bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde doğayı katlediyorlar. Yetkililer ise bu durumu seyirci kalıyorlar. Hayvanların yumurtlama dönemlerinde hem vicdani hem insani hem de dini olarak, hiçbir hayvana karışılmaması gerekiyor” dedi.

“Bingöl'ün doğası tahrip ediliyor”

Yetkililere yönelik eleştirilerde bulunan Bazencir: “Yetkililer balıkların üreme döneminde yapılan katliama göz yummaktadırlar ve deyim yerindeyse katliamı seyretmekle yetiniyorlar. Balıklar üreme dönemlerinde daha sığ sulara giderek, yumurta ve spermlerini bırakıyorlar. Buda onları savunmasız hale getiriyor. Bir balık binlerce yumurta bırakabiliyor. Yumurtlama döneminde yakalanan bir balık, binlerce balığın yakalanması anlamını taşıyor. Bizler vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Su kenarına pikniğe giden vatandaşlarımızın bu dönemlerde balık yememelerini istiyoruz. İnsanlarımız kendi elleriyle doğayı katlediyorlar. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum: İl genelindeki akarsu ve göletlerin daha sık denetlenmesini istiyoruz. Yetkililer yapılan doğa katliamına seyirci olmuşlar ve göz yumuyorlar. Bingöl'ün doğasına düşmanlık yapıyorlar. Yetkililerin ilgisizliği ve denetim eksikliğinden dolayı Bingöl'ün tavşan ve keklik avı bitme aşamasına geldi. Üreme döneminde yapılan balık avı balık neslini de aynı sonla karşı karşıya bırakmaktadır. Ayrıca buna birde bilinçsiz orman katliamını eklersek, Bingöl'ün doğası tahrip ediliyor, yetkililer bu duruma karşın herhangi bir çalışma yapmıyorlar” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kader kader (@Misafir_13645)
23 Mayıs 2013 Perşembe 11:29
Kesinlikle aynı dusuncedeyım sizinle neden bu sorumsuzluga el atılmıor onuda anlamıs degilim...
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın