13–17 yaş grubu (gençler), 17–24 yaş grubu (büyükler) kategorilerinde geleneksel ve seyirlik dalda olmak üzere toplam 4 ekiple yarışmaya katılacak olan Bingöl Gençlik Merkezi, grup finaline katılacak 12 ekibe karşı sahne alacaklar.
Düzenlenen çiğköfte partisiyle moral bulan ekiplerin grup finalini aşacaklarına inandıklarını söyleyen ekip antrenörleri Yücel Kaya, Taner Çiçek, Mahmut Bürkük ve Ömer Bürkük, yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini söylediler.
2006 ve 2007 yıllarındaki Türkiye birinciliği başarılarını bu yıl da tekrarlamak istediklerini vurgulayan antrenörler, öğrencilerin yoğun bir gayret içerisinde olmasının, bu isteklerini daha pekiştirdiğini kaydettiler.
Halkoyunlarının hak ettiği değeri kazanması ve gelecek kuşaklara doğru aktarılması için çaba gösterdiklerini ifade eden antrenörler: “Elimizden geleni yapmaktayız. Bu faaliyetlere katılan gençlerimizin sahiplenilmesini istiyoruz. Bingöl'ü her yarışmada üst sıralara taşımak için verilen mücadelede yalnız bırakılmak istemiyoruz” dediler.
Bu yıl, ilk defa seyirlik oyunların sergileneceği bir yarışma düzenleneceğini anlatan antrenörler, Bingöl'ü bu yarışmada Kartal oyunu temsil edeceklerini söylediler.
Antrenörler: “Kartal Oyunu, Bingöl'ün simgesidir. Tüm yarışmalarda Bingöl denilince akla ilk olarak ‘kartal oyunu' gelmektedir. Bu oyunumuzu en iyi şekilde canlandırıp grup finalini aşmayı düşünüyoruz” diye konuştular.
Sivas'ta düzenlenecek olan yarışmada, Bingöl, Diyarbakır, Bitlis, Batman, Elazığ, Hakkari, Van, Muş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep olmak üzere toplam 12 İl'in Gençlik Merkezi ekibi sahne alacak.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber