KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Karlıovalıların şalteri attı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri, ilçe halkını ayaklandırdı. Kesintileri protesto eden vatandaşlar, yürüyüş yaparak elektrik şirketinin önünde oturma eylemi yaptı.

Karlıovalıların şalteri attı
30 TEMMUZ 2017 PAZAR 22:30
0
3974
0
AA aa

Son dönemlerde Karlıova'da yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler çoğalıyor. Karlıova Dörtyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar evlerinde getirdikleri beyaz eşyalarla elektrik şirketini protesto etti.

Fırat Aksa Elektrik Şirketine doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar, şirket önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra Dörtyol Meydanı'nda toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Basın metnini okuyan Karlıova TÜGVA Temsilcisi Caner Demir, yaz ve kışın devamlı yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı ilçe halkı olarak elektrik şirketini protesto ettiklerini söyledi.

Demir, "Yıllardır bize çektirdiği bu zulmün bitmesi için ve yetkililerin sesimizi duymaları için burada toplanarak yaşanan sıkıntılara tepkilerimizi gösteriyoruz. Bu sıkıntıların kış ve yaz aylarında da sürekli olarak devam etmesi, sorumluların sorumsuzlukları halkı isyan noktasına getirmiştir. Esnafların 2-3 aylık işlerinin ve çoluk çocuğunun nafakasını kazanmak için açtıkları rızık kapıları elektrik kesintilerinden dolayı kapanma noktasına gelmiş ve mağduriyetlerine neden olmuştur. İlgili makamlara defalarca başvurmamıza rağmen bu ayıba bir çözüm bulunamamıştır. Elektrik kesintileri nedeniyle elektronik eşyalarımızda meydana gelen zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığının bu konuda sesimizi duymalarını ve ilçe halkını sıkıntılardan kurtarmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

“HERKES İSYAN EDİYOR”

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren ilçe muhtarlarından Behcet Bingöl, “Bu elektrik kesintilerinden dolayı herkes isyan ediyor. Karlıova halkı, kışlık için topladığı katıkların tamamı bozulmuştur. Yaz aylarında bu sorunlar yaşanıyorsa kış aylarında herkesin bir jeneratör alması gerekiyor. Eskisi gibi mum ve lambaların önünde kimse oturmuyor. Günde 30'dan fazla kesinti oluyorsa bu 70'li yıllarda yaşıyoruz demektir. Karlıova çok sahipsiz kalmış. Siyasilerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ricada bulunuyorum, bu konuda birlik olalım ve bu soruna çözüm bulalım” dedi.

SANAYİ ESNAFINDAN KESİNTİLERE TEPKİ

Karlıova'da bulunan sanayi esnafı da elektrik kesintilerine tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı. İş yerleri önünde toplanan sanayi esnafı ortak bir açıklama ile elektrik şirketine tepki gösterdiler. Esnaf, seslerini duyurmak için eylemlerde bulunacaklarını söyledi.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ TEPKİSİZ KALMADI

İlçede yıllardır baş gösteren elektrik sorunu için vatandaşların çoğu jeneratör kullanmaya başlarken, yaşanan kesintiler yüzünden siyasiler de duruma tepki gösterdi.

Karlıova ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren HÜDA PAR Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, ilçenin elektrik sorununa acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Bingöl, “Karlıova ilçesinde yıllardan beridir bu sorunu yaşıyoruz. Kışın aylarında yoğun kış şartlarından dolayı teller kopuyor ve elektrik kesintileri meydana geliyor ve ilçe günlerce karanlığa gömülüyor. Yaz aylarının gelmesiyle kesintiler daha fazla meydana geliyor. Yaşanan bu elektrik kesintisinden dolayı birçok esnafımız iş yapamıyor ve bazı sanayici esnaf ise hiç kepenk açmıyor. İlçemiz için tam bir afet bu, çünkü elektrik kesintisi meydana geldiğinde hasta olan bir vatandaşımız eczaneden ilaç bile alamıyor. Birçok ev ve işyerlerinde elektronik eşyalar bozulmuş ve bu kesintiler yüzünden vatandaşımız mağdur olmuştur" dedi.

Karlıova CHP ilçe Başkanı Sıdık Bingöl ise elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Elektrik kesintilerinde adeta intikam duygusuyla hareket edildiğini ifade eden Bingöl, bu durumun, halkı isyan noktasına getirdiğini kaydetti.

Bingöl, “30-40 yıllık şebekelerin olduğu ilçede en ufak bir kuş çarpmasından bile saatlerce elektrikler kesilmektedir. Yıl olmuş 2017 ama ilçemiz hala 1980'li yıllarda olduğu gibi bir köy gibi elektrik sorunlarıyla boğuşmaktadır” dedi. (İLKHA)


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın