KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

Karlıova'daki hayvan sahipleri endişeli

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, bu yılki aşırı soğuklar nedeniyle hayvanlarından istedikleri verime alamadıklarını belirtti.

Karlıova`daki hayvan sahipleri endişeli
01 HAZİRAN 2017 PERŞEMBE 07:58
0
1783
0
AA aa

Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere kış aylarında soğuk hava ikliminden dolayı Diyarbakır ve Şanlıurfa ile bu yörelere bağlı olan köylere göç etmek zorunda kalan hayvan sahipleri, gittikleri yerleri ücret karşılığı yaz aylarına kadar kiralamak zorunda kalıyor.

Daha sonra yaz aylarının gelmesiyle tekrar kendi memleketleri olan Bingöl'e geri gelmek zorunda kalan hayvan sahipleri, havaların aşırı soğuk olmasından dolayı hayvanlarından verim alamadıklarını dile getirdiler.

Mayıs ayı boyunca yağan yağmur sonrası Kartal, Şerafettin ve Bingöl dağlarında geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışından sonra bölgede bir çok hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Karlıova ilçesi Kilisek köyünde zorlu kışı şartlarından dolayı Güneydoğu'ya göç ettikten sonra köyüne geri dönen küçükbaş hayvan sahiplerinden Sabri Temiz, "Bahar ayının gelmesiyle yağışlar bir türlü durmadı. Daha şimdiye kadar böylesi garip bir sene görmedim. Yaşım 80 ilk defa böyle zorlu bir yıl gördüm. Bahar ayında yeniden kar yağmaya başladı. Hayvanlarımızı gece ağıllara koymak zorundayız. Normalde bahar ayında hayvanlarımızı içeri koymuyoruz. Bu aşırı yağıştan dolayı bir çok hayvan sahiplerinin hayvanları telef oldu. Hayvan piyasası bu sene yüksek ama soğuktan dolayı bir verim alamıyoruz." dedi.

Havaların soğuk olmasında dolayı hayvanlarına barınma yeri yapan 73 Yaşındaki İbrahim Temiz ise, "Ömrümde ilk defa böyle bir sene gördüm. Bahar ayı bitti daha yeni kar yağıyor. Çok aşırı soğuk var ve buda hayvanlarımızı etkiliyor dedi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın