KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Karlıova'da uyuşturucu semineri

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, uyuşturucuya alışan gençlerin sorununun bireysel olmaktan öte toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, uyuşturucu illetine karşı önleyici hizmetlerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Karlıova`da uyuşturucu semineri
29 MART 2017 ÇARŞAMBA 01:56
0
1731
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen "Uyuşturucuya Karşı Mücadele" seminerinde konuşan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, uyuşturucuya alışan gençlerin sorununun bireysel olmaktan öte toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Karlıova Kaymakamlığı ve Karlıova Belediyesi işbirliğiyle "Uyuşturucuya Karşı Mücadele" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Özmen, "Uyuşturucuya alışan gençlerin sorunu, toplumsal meseledir. Bunu sadece bağımlılığı yaşayan bireyin, annesiyle, ailesiyle ve ilçesiyle sınırlı tutamayız. Bu öyle bir illettir ki bütün ülkeyi olumsuz etkileyen bir duruma getirir. Uyuşturucuyla mücadele eden aşamaları var ve biz bu aşamalardan en pahalısını ve en masraflısını bir kenara bırakıp, en ekonomik programı yapmak zorundayız, o da önleyici hizmetlerdir." dedi.

Gençlerin uyuşturucu bataklığına nasıl girdiğini anlatan Özmen, bu gençlere güçlü sosyal destek vermek gerektiğini dile getirerek, “Her zaman yanlışlarını görmek yerine doğrularına bakarak kendilerine özgüven vermeliyiz. Okuldan kaçan öğrenciler riskli yerlere gidebilir bu konuda özel ilgilenmek lazım çünkü bu davranış çocuğun hayatını kurtarır. Eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler, eğitimciler ve güvenlik görevlileri, eğitim kurumları çevresindeki büfe, kafe, lokanta, oyun salonu, kebapçı, çiğ köfteci gibi seyyar satıcıları kapsayacak şekilde önlemeye yönelik alınacak tedbirler ve yürütülecek faaliyetlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir. Uyuşturucu kullanan öğrencilerin tedavisi ve sosyal uyumun sağlanması gerekmektedir. Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili yeni eğitim programları geliştirilmesi ve mevcut eğitim programlarının ulaştığı kişi sayısı artırılmalıdır. Yatarak tedavi mekanizmasının geliştirilmesi ve uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının kültürel faaliyet ve değerlerle desteklenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Konferansa Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, Karlıova Belediye Başkan yardımcısı Sadri Bingöl, Cumhuriyet Savcısı Hasan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ulaş Kuşaklı, İlçe Milli Eğitim Müdür Ali Yıldız, kurum amirleri, öğretmenler ve kanaat önderleri katıldı. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın