Karlıova ilçesinde yaklaşık 10 günden bu yana devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. Belediye araç parkının karla mücadelede yetersiz kalması tepkilere neden oldu. Birçok köy yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken, bazı köylere de elektrik verilemedi.
GÜNLÜK YAKIT GİDERİ 2 BİN 500 LİRAYI BULUYOR
Karlıova Belediye Başkan Vekili Reşit Özen, araç parklarının yetersiz kalmasına halkın gösterdiği tepkinin haklı ve yerinde olduğunu söyledi.
Özen: “Belediyemize karla mücadele için ekstra bir gelir verilmediği için elimizdeki imkânlarla karla mücadeleyi sürdürüyoruz. Karla mücadelede kullandığımız araçların günlük yakıt gideri 2 bin 500 lirayı buluyor. Bu parayı karşılayacak bütçe ve ödeneğimiz yok. Buna rağmen elimizdeki araçlarla ekiplerimiz aralıksız çalışmalara devam ediyor" dedi.
İlköğretim çağındaki çocukların okula gitmekte zorluk çektiği Karlıova'da, birçok köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken birçok köye de elektrik verilemiyor. Karlıova-Erzurum ve Karlıova-Bingöl karayolunda ulaşım, kontrollü olarak verilse de zaman zaman hasarlı trafik kazaları meydana geliyor.