KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Karlıova'da çatıda biriken kar uyarısı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde günlerdir devam eden kar yağışı durmasının ardından çatı ve yollarda biriken karları temizlemek için çalışmalar sürüyor.

Karlıova`da çatıda biriken kar uyarısı
30 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 07:10
0
3366
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde günlerdir devam eden kar yağışı durmasının ardından çatı ve yollarda biriken karları temizlemek için çalışmalar sürüyor. Çatılarda bulunan kar ve sarkan buzların olası bir kazaya neden olmaması için belediye ekipleri, anonslarla vatandaşların kaldırımlarda, duvar ve çatı diplerinde yürümemeleri için uyarılarda bulunuyor.

Bu yıl yoğun kar yağışının etkili olduğu Karlıova'da yağış durdu, ancak ilçe merkezinde biriken karların neden olduğu sıkıntılar sürüyor. Binaların çatılarında 1 metre olan kar kalınlığı, cadde ve sokaklarda yer yer 2 metreye ulaşıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çatılarda biriken karlar cadde ve sokaklara dökülmeye başlayınca, kar yığınları yolların kapanmasına neden oluyor. Cadde ve sokaklar arasında ulaşım artık açılan tünellerden sağlanıyor. Akşam saatlerinde oluşan don, çatılarda metrelerce buz sarkıtlarının oluşmasına yol açıyor. Geceleri oluşan don nedeniyle, su şebekesinde buzlanma meydana gelirken, çok sayıda evin su saatleri ise çatladı.

Belediye ekipleri, çatılarda biriken kar ve buz sarkıtlarının olası bir kazaya neden olmaması için, vatandaşları hem sözlü hem de yaptığı anonslarla kaldırımlarda duvar ve çatı diplerinde yürümemeleri konusunda uyarıyor.

Belediye ekipleri her gün ilçe merkezinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla ilçe dışına taşıyarak, çarşı merkezini sürekli olarak açık tutmaya çalışıyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın