KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Karasu: karakollara canlı kalkan olalım

Son günlerde artan çatışmalara karşı karakollarda 100 kişilik canlı kalkan grubu oluşturma önerisinde bulunan Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİNDER) Başkanı Doğan Karasu, “100 kişilik bir grup oluşturalım. Bingöl ‘ün en sınır karakollarından birine gidelim,  bir gece bu karakolun etrafını saracak şekilde canlı kalkan olalım” dedi.

Karasu: karakollara canlı kalkan olalım
30 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:08
0
2279
0
AA aa
BİN-DER Başkanı Karasu, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, 100 kişilik canlı kalkan grubu oluşturma önerisinde bulundu.

 

Çatışmaların sona ermesi gerektiğini vurgulayan Karasu,  “Kürt Sorunu Türkiye'nin en önemli sorunudur. Bütün sorunları düğümleyen, tüm sorunların da çözüm anahtarı olacak bir sorundur. Kürt Sorununun çözümü demek ülkenin önünün açılması, demokratik olmayan odakların tasfiyesi, derin güçlerin etkisizleşmesi demektir. Kürt Sorununun temelini Kürt realitesi oluşturmaktadır.  Bu realitenin kabulü, sorun olmaktan çıkarılması bütün bir Türkiye'yi özgürleştirir. Türkiye ve Dünya Kürt Sorununu çözmek zorundadır” dedi. 

“Bu ülkenin tüm vicdan sahipleri akan kanın durması için harekete geçmeli, çatışma ortamının sona erdirilmesi için çaba harcamalıdır” diyen Karasu, Türk ve Kürtlerin birbirlerini öldürdüğünü ve acı olanın ise bu olduğuna vurgu yaparak, “Toplumsal ayrışma derinleşiyor. Acılar artıyor. Bu acıların paylaşılması gerekiyor, çatışan kesimler dışında kalan kesimlerin devreye girmesi gerekiyor. Bu kesimler Ebabil kuşları gibi su taşıyarak bu ateşi söndürmeye çalışmalı, akan kanı durdurmanın yollarını aramalıdır. Ahlakın, vicdanin, dinin ve insanlığın gerektirdiği bu. Öncelikle PKK eylemsizlik kararı almalı, operasyonlar derhal durmalıdır. Patlayan her silah birlikte yaşama iradesine saplanan hançer gibidir” diye konuştu.  

 

Karasu, “Bingöl'deki barış yanlılarına sesleniyoruz: Gelin ortak bir barış cephesi oluşturalım. İdeolojimiz, dünya görüşümüz ve yaşama kaygımızdan vazgeçelim. Zira ,bu ölenler bizden daha değersiz değildir. 100 kişilik bir grup oluşturalım. Bingöl ‘ün en sınır karakollarından birine gidelim,  bir gece bu karakolun etrafını saracak şekilde canlı kalkan olalım.  İkinci gece operasyonların en yoğun olduğu, yaşama umudunun en az olduğu bir bölgede canlı kalkan olalım. Bu öneriye olumlu bakan arkadaşlarla ve kurumlarla ortak bir platform oluşturalım. Unutmayalım ki kavga edenlerin bir gözü de daima onları ayıracak, barıştıracak birilerini arar” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın