KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Karasu: 'bingöl elazığ'ın sömürgesidir

Karasu, Bingöllü siyasilerden Bingöl'ün gelişmesini engelleyen faktörleri ortadan kaldırmalarını istedi

Karasu: `bingöl elazığ`ın sömürgesidir
25 AĞUSTOS 2006 CUMA 11:03
0
1308
0
AA aa
Bölge Müdürlüklerin çoğunun Elazığ'da olması, kurumsal hiyerarşik olarak Bingöl'ün Elazığ'a bağlı olması anlamına geldiğini söyleyen Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği(BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, bu etki kırılmadıkça Bingöl'ün istenen düzeyde hizmet almasının mümkün olmayacağını belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında, Elazığ'ın Bingöl üzerindeki bürokratik, idari ve siyasi etkisinin hizmet almakta büyük engel olduğunu aktaran Karasu, Bingöllü bürokratik, idari ve siyasi kurum ve güçlerin zayıflığı nedeniyle gün geçtikçe Elazığ'ın Bingöl üzerindeki tahakkümünün ve etkisinin arttığını kaydetti.

Bölge müdürlüklerinin çoğunun Elazığ'da olduğunu söyleyen Karasu, “Bingöl'deki yatırımcı kuruluşların hemen hemen tamamı şube düzeyindedir ve Elazığ'a bağlıdır. Bu bağlılık beraberinde bağımlılığı da getirmektedir. Bu da planlama, yönetim, koordinasyon, kaynak aktarımı, projelendirme, denetim ve benzeri alanlarda idari yetersizliklere, hizmet aksamalarına neden olmaktadır. Yatırımcı kuruluşların Elazığ'da gerçekleştirdiği hizmetlerin kalitesi ve sayısı ile Bingöl'de gerçekleştirdiği hizmetlerin kalitesi ve sayısı arasında dünya kadar fark vardır. Yollara, sulama kanallarına, köprülere, enerji şebekelerine bakıldığında bu gerçek çok bariz bir şekilde görülür. Elazığ'da yapılan yollar ve bu yolların kalitesi ile Bingöl'de yapılan yollar ve yolların kalitesini sadece karşılaştırdığınızda bu kanaate sahip olursunuz. Daha da ötesi Elazığ'da bulunan bazı kurumların şubesi dahi Bingöl'de yoktur. Kaynak aktarımında pastadan en fazla Elazığ faydalanmakta ve Bingöl üvey evlat muamelesi görmektedir. Bingöl birçok açıdan Elazığ'ın sömürgesi muamelesi görmektedir” diye konuştu.

Bingöl'ün bu bağımlılığın oluşturduğu çarktan kurtulması gerektiğini kaydeden Karasu, Elazığ'ın uydusu olmanın Bingöl'ün gelişmesine engel olduğunu belirtti. Bölge müdürlüklerinin ve idari bağımlılığın Bingöl'ün geleceğini ipotek altına aldığını söyleyen Karasu, siyasilerin bu alanda yoğunlaşmasını istedi. Karasu, siyasilerin birbirlerini yiyeceklerine, ulusal basına malzeme olacaklarına Bingöl'ün gelişmesini engelleyen faktörlerin etkisizleşmesine çareler aramasını talep etti.

bingöl kenthaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın