KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Karadeniz'de sel felaketi

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ordu, Artvin ve Bartın'da meydana gelen sel, su baskınları ve heyelan nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını, 3 kişinin de kaybolduğunu bildirdi...

Karadeniz`de sel felaketi
16 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE 08:23
0
1395
0
AA aa


Genel müdürlükten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerde sel ve su baskınları yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, sel, su baskınları ve heyelanın meydana geldiği illerin valiliklerden alınan şu bilgilere yer verildi:
“Ordu'nun Perşembe ilçesi Boğazcık Köyü'ndeki heyelanda bir evin çökmesi nedeniyle Fadime Durmuşoğlu ve Kadir Durmuşoğlu hayatını kaybetti. Sel ve su baskınlarında yaralanan 11 kişi de Ordu Merkez ve Fatsa devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde sele kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olarak bildirilen 8 kişiden sele kapılan minibüste olduğu sanılan 4 kişinin minibüste olmadığı belirlendi. Söz konusu kişilere, pazar yerinde ulaşıldı. Kayıplardan 1 kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı, diğer 3 kişinin bulunması için bölgedeki sivil savunma ekiplerince arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Arama faaliyetlerine katılmak üzere Erzurum'dan 20 personel ve 3 araç Artvin'e sevk edildi. Sel nedeniyle 2 köprü, 1 ev, 1 atölye, 1 samanlık, 1 ahır ve 1 minibüs su altında kaldı.

Bartın ve ilçelerinde 100 ev ile 30 iş yerini su bastı. Bu bölgede de 60 iş makinesi ve 20 ekip ile su tahliye çalışmaları sürdürülüyor.

ARTVİN VALİSİ: ‘2 CESET ÇIKARILDI, 3 KAYIP ARANIYOR'

Sel sularıyla yıkılan evin altında kalarak can veren Lütfüye Acar'ın yanı sıra Dildar Demiral'ın da cesedi bulundu. Kayıp olan Özgen Demiral, Selin Demiral ile Mahinur Durmuş'un ise halen arandığı bildirildi. Daha önce kayıp olduğu sanılan kişilerin ise yaşadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, şunları söyledi:

“Dün saat 16'30'da, Tigrat Deresi Pazar yeri bölgesinde, DSİ Bölge Müdürlüğü'nce inşa edilen setlerden ikisi aşırı yağıştan dolayı yıkıldı. Dere, su yataklarındaki duvarların dar olması sebebiyle taştı. Evi yıkılan setin yakında bulunan Lütfiye Acar hayatını kaybetti. Oğlu Orhan Acar'ı da yaralı olarak Ardahan Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Olay sırasında Pazar yerinde bulunan Özgen Demiral, eşi Dildar Demiral ile torunları Selim Demiral ve Mahinur Durmuş sel sularına kapılmış. Dildar Demiral'ın cesedi daha sonra bulundu. Diğer 3 kişi ise aranıyor.”

Vali Yemlihalıoğlu, Sivil Savunma ekibinin yanı sıra İl Özel İdaresi'nden bir ekip ve jandarmaların da arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Ardahan'dan da yardım istendiğini kaydetti, Erzurum'dan da 30 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderildiğini bildirdi.

Daha önce Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde, kayıp 9 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldığı, 7 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

BARTIN IRMAĞI TAŞTI

 




Selin etkilediği Bartın'da gece boyunca beklenen yağışı olmazken, yağmur sularının toplandığı Bartın Irmağı'nda sabah saatlerine doğru taşmalar yaşandı. Yalı ve Kemer Köprü mevkilerinde ırmağın taşması sonucu birçok ev ve işyerini su bastı. Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi'nin dün öğle saatlerinde yaptığı uyarılar sonucu ev ve işyerleri boşaltılırken, ırmağın kenarında bulunan iş makineleri ise yüksek kesimlere çekildi.
 

hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın