KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Karaaslan'dan yetkililere deprem çağrısı!

Yedisu ilçesinde yaşanan depremin ardından bir açıklama yapan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Karaaslan, söz konusu ilçede uzman tahminlerine göre 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiği ve yetkililerin bu konuda hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Karaaslan`dan yetkililere deprem çağrısı!
02 OCAK 2019 ÇARŞAMBA 18:06
3
2838
2
AA aa

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Emekli Öğretmen Semiramis Karaaslan, Yedisu'da yaşanan 4,2'lik depremin ardından bir açıklama yaparak, çağrıda bulundu.

İlgili kurum ve STK'ların vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Karaaslan, uzman tahminlerine göre ilçede 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini belirtti.

Karaaslan; “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yedisu ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de, depremin merkez üssünü Şenköy ve Yedisu ilçeleri olarak kaydederken, 4.2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem Bingöl ve ilçelerde de hissedildi. Çok şükür ki ölü, yaralı ve hasar tespitine rastlanmadı. Günler önce görüştüğüm; İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Deprem Araştırmacısı Oğuz Gündoğdu ile birebir yaptığımız konuşmada Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu ve Kuzey Anadolu Fay Hattının pusuda ve her an harekete geçebileceğini Bingöl, Yedisu da yüksek büyüklükte deprem beklediklerini ifade etmişlerdi. Bana dedikleri şu oldu “Hocam tatbikatlar da yapılsın ama lütfen! kendimizi kandırmayalım ve bu işe ciddi bir gözle bakalım. Toplum olarak da ne kadar hazırız bu depremlere ona bakalım” dedi.

“NE KADAR HAZIRIZ OLASI BİR DEPREME”

Karaaslan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Gerçekten de ne kadar hazırız olası bir depreme. Bunu bana bir kişi çıkıp söyleyebilir mi? Sıcak evlerimizde otururken, depremzedelerin çilelerle, çoğunun evleri olmadan çadırlarda, en zor şartlarda, yaşam mücadelesine devam ettiklerini hiç düşündük mü? Deprem uzmanları günlerdir bangır bangır ‘7-8 şiddetinde Yedisu depremi' için uyarılarda bulunuyor. Bunun ne kadarını önemsiyoruz, olası bir deprem için hazır mıyız? Kalıcı, iş bilir elemanlarla dolu ve her an ulaşılabilir telefonlarla, 24 saat hizmet veren, envanter ve donanımlarıyla işlev gören Bingöl genelini içeren Kriz Merkezinin bir an önce kurulması, tüm STK'ların, iş bilir gönüllü sivil vatandaşların da bu merkez de görev alması, karşılaşacağımız zorlukların çözümünde kolaylıklar sağlayacağı inancındayım. Sade bir vatandaş ve bir STK temsilcisi olarak, yapıların gerçek anlamda, denetlenmesini istiyoruz. Bingöl bilindiği üzere 1nci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Uzmanlar bağıra bağıra Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) doğu ucunda yer alan Bingöl Yedisu fay hattında gerilimin yükseldiğini, 4-5 metrelik bir kırılma beklediklerine dikkat çekiyor. Yetkililer bunu göz ardı etmemeli… Depremin öldürmeyeceğini, alınamayan önlemler ve denetimsiz yapıların öldüreceği gerçeğini unutmamalıyız. Yedisu, Bingöl ve ilçelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimle tüm yetkililerden olası bir deprem ciddi anlamda önemsenmesini talep ediyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35999)
03 Ocak 2019 Perşembe 08:09
Daha önceleri sadece silikozis hastaların yanında poz verirken görmeye alıştığımız emekli Öğretmen Semiramis hanımı, geçenlerde sütaş ile ilgili açıklamalar, bugün ise deprem ile ilgili panel de uyarılarda bulunur halde okurken, vay canına diyesim geldi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35992)
02 Ocak 2019 Çarşamba 22:19
Kimin umurunda! Canlar öldükten sonra kıymetli olurmuş. Ha bu arada kıymete dair bir nüfusu da yok o bölgenin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36048)
03 Ocak 2019 Perşembe 19:57
@Misafir Kullanıcı Kıymetten kastın sayıysa doğrudur fakat keşke yazdıklarını bir daha okusaydın kardeşim
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın