KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Kaplıcalar üniversiteyle canlanacak

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ilıcalar Beldesi'nde bulunan kaplıcaların kendilerine tahsil edilmesi durumunda; modern bir yatırımla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine dönüştüreceklerini ifade etti.

Kaplıcalar üniversiteyle canlanacak
01 MART 2011 SALI 08:34
0
3167
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, dün saat 15.00'da üniversite senato salonunda basın açıklaması düzenledi. 

Düzenlenen basın açıklamasında Rektör Baydaş, üniversiteye katılan 6 profesörü basın mensuplarına tanıttı.

Basın açıklaması esnasında Rektör Baydaş, üniversitedeki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Öğretim görevlisi bakımından Bingöl Üniversitesi'nin yeni kurulan üniversiteler açısından çok daha iyi bir yerde olduğunu aktaran Rektör Baydaş, Bingöl Üniversitesi'nde akademik kadronun her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Özel İdare'ye ait olan Ilıcalar Kaplıcalarının kendilerine tahsil edilmesi konusunda Bakan Yılmaz'dan destek aldıklarını ve bu konuda çalışmalarının olduğunu ifade eden Rektör Baydaş, kaplıcaların kendilerine tahsis edildiği takdirde, kaplıcaların modern bir yatırımla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine dönüştüreceklerini ifade etti.

Kaplıcaların atıl durumda olduğunu vurgulayan Rektör Baydaş, bu suyun ihale ile özel bir firmaya verildiğini ve Özel İdare'ye ait olan bölümün suyunun özel tesise aktarıldığını ifade etti.

Özel İdare'ye ait olan termal suyun hak ettiği şekilde değerlendirilememesinin büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Rektör Baydaş, Özel İdare'ye ait olan tesisin durumunu şu sözlerle aktardı: “Sözde Vali'ye tahsis edilen oda var orda. O oda dahi yıkık dökük bir şekilde. Afyon şuan termal tesis noktasında merkez konumunda, baktığımız da aynı su biz de de var. Belki biyolojik olarak incelenirse Bingöl'ün sahip olduğu su daha iyidir. Ama ne yazık ki bunu değerlendirebilmiş değiliz.”

Yataklı tedavi merkezi olacak
Üniversite olarak termal tesis çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Rektör Baydaş, “Öncülük edip bu su üzerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurma çalışmalarına başladık. 4 yıldızlı olarak yapacağımız tesis bir noktada, hem turizm hem de sağlık merkezi açısından sevkli hastanın gelip tedavi olup, rehabilite edileceği bir merkez olacak. Bunun için hem bakan ve vekillerin hem de vali beyin desteğini aldık. Bu hafta il genel meclisinden bu karar çıkacak. Bu karar ile bize tahsis edilecek. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı da bu projemize onay verdi. Tahsis işlemleri bittikten sonra DPT'ye müracaat edeceğiz. Yaklaşık 8-10 milyon civarında bir maliyetle, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak ilimize kazandırmayı hedefliyoruz. Oraya ciddi bir yatırım yapacağız. Yapacağımız tesis yataklı tedavi sistemi ve rehabilitasyon merkezi olacak. Aynı zamanda 32 derece 2 havuz yüzme amaçlı ve 42 dereceli tedavi havuzlar yapmayı planlıyoruz. Resmi olarak sevkli hastalar tedavi olacağı için fizik tedavi ve rehabilitasyon doktorlarımız da olacak” dedi.

Rektör Baydaş, kurulacak tesisin Fitness center'a sahip ve felçli hastalar için tedavi merkezi olacağının altını çizdi.

Bingöl için en uygun yatırım ziraat ve termal tesis
Kurulacak tesisin sadece tedavi merkezi olmayacağını vurgulayan Rektör Baydaş, “Bu tesis sadece hastalar ile sınırlı olmayıp, termal turizmden faydalanmak isteyenler için de açık olacaktır. Tesisin etki alnı fazla olacak. Böylesi bir tesisin olması bölgenin gelişiminde de büyük rol oynayacaktır. Katma değeri yüksek olan bir sektör oluşturulacak. Üniversite olarak öncülük edersek özel sektöründe yatırım yaparak bölgenin termal tesis cennetine dönüşeceğine inanıyoruz. Bingöl'ün gelişimi için en uygun yatırımların tarım-hayvancılık ve termal yatırımlar olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle bizim öncülüğümüz ile özel sektörün de ilgisi ile burada termal sektörün olaşacağı inancını taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Solhan'dan bina taahhüdünü bekliyoruz
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Solhan ilçesinde meslek yüksek okulunun açılması için yetkililerden 2 yıldır bina taahhüdünü beklediklerini söyledi.

Solhan ilçesinde meslek yüksek okulunun açılması için Solhan Kaymakamlığı'nın ve Solhan Belediye Başkanlığı'nın bina taahhüdünde bulunması gerektiğini ifade eden Rektör Baydaş, 2 yıldır bina taahhüdünü beklediklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Üniversite ilk kurulduğu anda Solhan, Genç ve Karlıova ilçelerinde meslek yüksek okulunun açılması için YÖK'e başvurularda bulunduk. Başvurumuzda sadece Genç Meslek Yüksek Okulu kabul edildi. Solhan ilçesinde meslek yüksek okulunun açılabilmesi için yetkililere bina taahhüdü için yazı gönderdik. 2 yıldır Solhan yetkililerinden bina taahhüdü istememize rağmen bize cevaplarını bildirmediler. İlçede meslek yüksek okulu için bina tahsil edilmediği takdirde YÖK'e açılması için başvuruda bulunamıyoruz. İlçe yetkilileri bize bina taahhüdünde bulundukları takdirde yüksek okulunun açılması için YÖK'e başvuru yapacağız” dedi.

Üniversiteye 6 yeni prof
Üniversite'ye kazandırılan 6 profesör ile Bingöl Üniversitesi kadrosunun güçlendiğini ifade eden Rektör Baydaş, yeni kurulan üniversitelerin öğretim görevlileri bulmada sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Kimi üniversitelerin bünyelerinde sadece 1 profesör var. Sadece rektör, profesör unvanıyla çalışıyor. Rektör yardımcısı dahi bulmakta zorlanmışlardı. Üniversitenin kuruluş aşamasında öğretim görevlisi kadrosunu en büyük 3 sorundan biri olarak öngörmüştük. Ama şimdi bu konuda yeni kurulan üniversiteler arasında en az sıkıntı yaşayan üniversiteyiz. 80'in üzerinde öğretim görevlimiz var. Bu sayı yeni kurulan üniversiteler için çok önemli. Eski üniversitelere de baktığınızda kiminin halen 30-40 civarında öğretim görevlisi olduğu görülüyor. Doçent kadromuz 8 civarında. Yeni kazandığımız altı profesör ile bu sayı 11 oldu. Lisansüstü eğitim vermek için çok önemli. Lisansüstü eğitim görecek öğrenciler profesör düzeyinde eğitimci görmek istiyor. Bu sadece eğitim açısından değil, bilimsel araştırmaların yapılıp planlanması açısından da önemli. İlahiyat Fakültesi, Cumhurbaşkanı onayından geçerek kuruldu. İlk etapta 5 öğretim görevlisi almak için müracaatımızı yaptık. Bu yıl öğrenci almaya başlayacağız. Ayrıca İnşaat Fakültesi Bölümü için de öğrenci alacağız. İngilizce ile ilgili en büyük sorunlarda biri de hoca sıkıntısıdır. Eski üniversitelerde dahi İngilizce hocası sorunu var. Bizim üniversitemizde 3 yardımcı doçent kadrosu oluşturduk. Yeni atanan 1 profesör ile İngiliz Dili Bölümü için kadromuzu daha güçlü bir hale getirdik. Yabancı Diller Yüksekokulu için başvurumuz kabul edildi. Arık bizim de Yabancı Diller Yüksekokulumuz var. Bugün Üniversiteye kazandırdığımız hocalarımızı takdim etmek istedim” diye konuştu.

Üniversiteye atanan profesörlerin unvanları ve isimleri şöyle:
Prof. Dr. Kazım Yoldaş- Türk Dili Edebiyatı ve Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Ali Sayıl Erdoğan-Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Ali Yılmaz-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Mehmet Çelik- Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Eşref Hatır- Fen Edebiyat Fakültesi Matematik
Prof Dr. Erkan Boydak- Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Cemil. (@Misafir_2001)
02 Mart 2011 Çarşamba 20:22
Biz düne kadar komşu illerde fakülte dilenirken birden kucağımızda 'Üniversite'gördük. Birde baktıkki bir beden bol gelmiş. Şimdi ise beğenmeme gibi bir lüksümüz oluşmaya başlamış. Eleştiriye açık olmak gerekir ancak yapıcı olunca bir değeri olur eleştirinin. Bence kıyaslama bakımından çok ama çok iyi yerledesiniz. Varasın konuşsunlar. Bir gün hakikatı anlayacaklar.Çok güzel projelere imza atıyorsunuz. Candan tebrik ederim. Değerli hemşehrilerim sahiplenelim... Syg.
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın