KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Kanseri, grip virüsüyle yenecekler

Oxford Üniversitesi'nden kansere karşı yeni bir umut doğdu. İnsanoğlunun elindeki en büyük kanser silahı olması beklenen yöntemde tümörler, grip virüsü enjekte edilerek bitirilecek.

Kanseri, grip virüsüyle yenecekler
12 OCAK 2007 CUMA 09:24
0
1061
0
AA aa
İngiliz The Guardian gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre, Oxford Üniversitesi'nde görev yapan gen terapisi uzmanı Leonard Seymour ve ekibi kansere karşı çok etkili bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem radyoterapi ve kemoterapiden kat kat daha etkili ve herhangi bir yan etkisi de bulunmuyor. İngiltere'nin en önemli genetik bilimcilerinden olan Seymour'un gelecek yıl klinik deneylerine başlayacağı tedavide, zayıflatılmış grip virüsü, tümörler içinde hızla çoğalarak tümörleri imha ediyor. Bu büyük buluş şöyle işliyor:

“HAYALET VİRÜS”
Kanser, vücudun bağışıklık sistemini tamamen çökerten bir hastalık. Bağışıklık sisteminin çökmesiyle de, virüslerin vücutta çoğalmasını durduracak güvenlik sistemi de ortadan kalkmış oluyor. Ancak tıp dünyası, grip virüslerinin vücutta en çok sevdiği yerin tümör hücreleri olduğunu keşfetti. Bu hücrelerin içinde bağışıklık sistemi bulunmaması, virüslerin de rahatça üremesini sağlıyor. Bilim adamları bir süredir, bazı virüslerin kanserli hücrelere enjekte edilmesiyle kansere karşı savaşta başarı sağlamayı umuyordu. Ancak kanserli hücrelere teknik olarak ulaşılamaması, bu yöntemi başarısız kılmıştı. Yeni yöntemde ise, vücuda verilecek grip virüsü, bağışıklık sisteminden gizlenmesini sağlayacak bir polimer maddeyle kaplandı ve buna da “hayalet virüs” adı verildi.

HIZLA ÇOĞALIYOR
Bu hayalet virüsler, “yol üzerinde” rastladığı kanserli hücreye nüfuz ediyor ve kısa sürede kendinden milyonlarca kopya üreterek kanseri patlatıyor. Serbest kalan benzer grip virüsleri, etrafta ne kadar kanserli hücre varsa bunların içine girip aynı çoğalma işlemini tekrarlıyor ve en sonunda kanseri yeniyor. Fareler üzerinde yapılan çalışmalarda kanser ilaçlarının etki edemediği tümörlerde bile virüslerin etkin bir şekilde tedavi rolü oynadığı görüldü. İnsanlar üzerindeki ilk deneme, karaciğerlerinde tümör olan kişilerde yapılacak.

VATAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın