KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Kanireş kürdistan halkının kutsalıdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimler için Karlıova’da seçim bürosu açtı. Açılışta konuşan HDP 1. Sıra Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy: “Kanireş Kürdistan halkının kutsalıdır. 1925 yılında Şeyh Said Efendi’ye ev sahipliği yapmış ve Şeyh Said, serhıldanına ilk olarak bu ilçede başlamıştır.”

Kanireş kürdistan halkının kutsalıdır
30 NİSAN 2015 PERŞEMBE 00:12
0
2888
0
AA aa

 HDP'nin Bingöl adayları Hişyar Özsoy, Serhat Gümüş ve Sevgi Öğünç, İl ve İlçe yöneticileriyle beraber Karlıova'ya giderek seçim bürosu açtı.

Büyük bir konvoy eşliğinde ilçeye giren adayları partililer karşıladı. Seçim otobüsünde adayların tanıtımı yapıldıktan sonra HDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Selim Yıldırım bir konuşma yaptı. Selim Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan HDP Bingöl milletvekili adayı Dr. Serhat Gümüş, “Kanireş halkı ve Bingöl halkı güvenlikten kaynaklanan ciddi sorunlar yaşıyor. 7-8 ay önce Kanireş'in evladı yoldaşımız Ali Bozan, Genç ilçesinde üç yoldaşıyla infaz edildi. Başbakan çıkıp, ‘ellerini kırdık, hadlerini bildirdik' dedi. 7 Haziran'da biz onların ellerini değil, bellerini kıracağız” ifadelerini kullandı.

“YENİ YAŞAMIN MÜJDESİNİ VERMEYE GELDİK”

Gümüş'ün ardından söz alan HDP Bingöl milletvekili adayı Sevgi Öğünç, “Biz buraya sizlere yeni yaşamın müjdesini vermeye geldik. Din, dil. Irk, mezhep ayrımı olmadan yeni yaşamın müjdesini vermeye geldik. Ezilen halkların kadınları sınıfları yok sayan, anayasaya mahkûm değiliz. Kadın katliamların önüne geçemeyen, anti demokratik yasalara mahkûm değiliz. Asimilasyon ve sömürü politikalara mahkûm değiliz. Anadilimizde olmayan paralı eğitime birileri saraylarda yaşadığı için, açlık sınırında olan insanlarımızın her gün arttığı hayata mahkûm değiliz. Sömürü ve baskıyı hep beraber yok etmeye geldik” diye konuştu.

“AKP KÜRTLERE SAVAŞ AÇACAK”

Son olarak söz alan HDP Bingöl milletvekili adayı Hişyar Özsoy ise konuşmasına şöyle devam etti; “Kanireş Kürdistan halkının kutsalıdır. 1925 yılında Şeyh Said efendiye ev sahipliği yapmış ve Şeyh Said serhıldanına ilk olarak bu ilçede başlamıştır. Son 30–40 yıldır Kürdistan'ın halkını yiğit çocukları, Şey Said efendi ve yoldaşlarının mücadelesini devam ettiriyorlar. Son birkaç yılda Kobane'de, Rojava'da, Kanireş'imize gelen şehitlerimiz var. İnşallah bizleri 7 Haziran'da Meclise göndereceksiniz. Maalesef AKP hükümetinin gözü dönmüştür. Ağrı olayını duydunuz, gördünüz. 20 yaşındaki genç çocukların cenazeleriyle siyaset yapmaya çalışıyorlar. Onlar için bir varlık yokluk mücadelesidir. Bu seçimde AKP yenilgiye uğrarsa, yolsuzlukları, hırsızlıkları yüzünden yüce divana gidecekleri kesindir. Maalesef Erdoğan kendisini ve ailesini kurtarmak için bütün memleketi ateşe vermiş, Rojava'ya saldırmış, Kobane'ye silah göndermiş, Kürt halkına kan kusturmuştur. Önümüzde bir barış süreci var, ağırda olsa devam ediyor. Kürdistan özgürlük mücadelesinin ve önderinin ısrarlı çabasıyla bu barış sürecini sonuçlandırmak, Kürtlere muhakkak suretle siyasi statü istiyoruz. Diyorlar ki; ‘Eğer HDP barajın altında kalırsa, saldırganlaşır' inanmayın bunlara. Kürtler hiçbir zaman hiç kimseye saldırmamıştır. Eğer biz barajın altında kalırsak AKP Hükümeti topyekûn Kürdistan'a savaş açacaktır. Çıkardıkları Polis yasası son derece serttir. Yine Milli Güvenlik Kurulu'nun 13 saat yaptığı toplantıda Kürtlere savaş açılacağı tartışılmıştır. Eğer bizi barajın altında bırakırlarsa ve AKP hükümeti 350–400 Milletvekili çıkarırsa maalesef bütün göstergeler bize onu söylüyor, AKP savaşı yoğunlaştıracaktır. Barış süreci boşa çıkacaktır, onun için diyoruz ki, eğer barış istiyorsak, eğer huzur istiyorsak, 7 Haziran'a kadar gece gündüz çalışalım. Bu irade Kürdistan halkının barış iradesi olsun. AKP'nin savaş politikasını durdurmanın başka bir yolu yoktur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından seçim bürosu açılışını yapan adaylar burada partililerle sohbet etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın