KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Kan bağışında rekor

Beşir Derneği'nin Türk Kızılay’ı ile birlikte Türkiye genelinde düzenlediği en yaygın kan bağış kampanyası ‘Bir Damla Bin Umut’a ilgi büyüyerek devam ediyor. Bingöl’de vatandaşlar kan bağış kampanyasında yoğun ilgi gösterdiler.

Kan bağışında rekor
08 NİSAN 2013 PAZARTESİ 08:35
0
1776
0
AA aa

‘Bir Damla Bin Umut' kampanyası çerçevesinde Beşir Derneği'nin Türk Kızılay'ı ile birlikte Türkiye genelinde düzenlediği en yaygın kan bağış kampanyası hafta sonu Bingöl'de devam etti. Bingöl'de şimdiye kadar bir günde en fazla 153 ünite kan toplayan Kızılay, Beşir Derneği işbirliğiyle düzenlediği organizasyonda bir günde 164 ünite kan toplayarak yeni bir rekora imza attı.

2 Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın kan bağış kampanyası olarak başlayan ‘Bir Damla Bin Umut' kampanyası kapsamında Bingöl'de Ziraat Bankası önüne kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Kampanya çerçevesinde ilk günde 120 ünite kan toplandığına dikkat çeken Beşir Derneği Bingöl Temsilcisi Cemal Alimoğlu, ikinci günün sonunda toplam 307 ünite kan toplayarak önemli bir başarıya imza attıklarını vurguladı.

6-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Alimoğlu: “Kan hiç bir menfaat için verilmez. Kan verenler tamamen Allah rızasını gözetirler. Dolayısıyla bunların hepsini alt alta koyduğunuz zaman Beşir Derneği'nin ismi ortaya çıkıyor. Beşir Derneği Allah rızasını gözeten, milletimizin manevi dünyasında olan ve çeşitli dallarda ülkemize, halkımıza, milletimize tüm insanlara hizmet etmek için uğraşan bir dernek. İlimizde başlattığımız kampanyamıza yoğun bir ilgi oldu. İlk gün 120 ünite kan bağışı yapıldı. İkinci gün de 187 adet bağışçı müracaatından 164 ünite kan alındı. İki günde toplam 307 bağışçıdan net 284 ünite kan alınmıştır. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın