KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Kamer genç rekora koşuyor

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni yasama yılı çalışmalarının başladığı 1 Ekimden bu yana Genel Kurul'da hem en fazla konuşma yapan hem en fazla söz isteyen hem de en devamlı milletvekili olma rekorlarını kırmaya doğru ilerliyor.

Kamer genç rekora koşuyor
25 KASIM 2007 PAZAR 12:44
0
969
0
AA aa
Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekillerinin korkulu rüyası haline gelen Kamer Genç içtüzük bilgisiyle hemen hemen her konuda konuşma fırsatı yaratmanın yolunu bulması nedeniyle de yonetilmesi en zor milletvekili haline geldi.

Genç, konuşmalarıyla milletvekillerinin hem kızmasına hem gülmesine neden oluyor.

KOVULDU AMA İÇTÜZÜK'E AYKIRI DİYE ÇIKMADI

Bu yasama döneminde ilk kez TBMM Başkanvekilliği görevini üstlenen AKP Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gülpınar'ın, Genç'le tartışması ise, Gülpınar'ın Genç'i Genel Kurul'dan kovmasına yol açtı.

Nükleer Santral ile ilgili tasarının görüşülmesi sırasında Genç, “Bu görüşme İçtüzüğe aykırı” diyerek itiraz etti. Gülpınar ise, Genç'e sinirlenerek “İçtüzüğü hep siz ihlal ediyorsunuz. İçtüzüğün bana verdiği yetkiyle sizi dışarı çıkarıp atarım. Sizi ikaz ediyorum son defa söylüyorum” dedi. Ancak Genç Gülpınar'ın tüm uyarılarına rağmen Genel Kurul'dan ayrılmadı.

Genç, bir milletvekilinin Genel Kurul'dan dışarı çıkarılabilmesi için İçtüzük'e göre üç kez uyarıda bulunulması ve sonunda bu kararın oylanması gerektiğini belirterek dışarıya çıkmayı reddetti. Bunun üzerine Gülpınar, birleşime 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

AKP'LİLERDE GENÇ'İN DEVAM BASKISI

Bağımsız milletvekili olması nedeniyle hiçbir zorunluluğu olmamasına rağmen Genel Kurul çalışmalarına gece yarılarına kadar aralıksız katılan Genç'in, sık sık karar yeter sayısı istemesi AKP milletvekillerini Genel Kurul'a devam etmeye zorluyor.

Genç'in yine karar yeter sayısı isteyeceği korkusu, AKP milletvekillerinin Genel Kurul'a devamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar etkili etkili olmaya başladı.

GENÇ İLE ÇALIŞMA TALİHSİZLİĞİ?

Kamer Genç, bazı konuşmalarında çok ağır ifadeler kullanması nedeniyle de milletvekillerinin tepkisini çekti. Çoğunlukla “Cumhurbaşkanı” ve “Başbakan” ifadelerini kullanayan Genç, bu nedenle eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından da sert bir şekilde eleştirildi.

Arınç, Genç için, ”Her vesileyle kürsüye çıkmakta, Danışma Kurulu önerisiyle ilgili-ilgisiz, gündemle ilgili-ilgisiz pek çok şeyler söylemekte, Genel Kurul'un çalışma ahengini bozmakta ve maalesef, üzücü tartışmalara yol açmaktadır” dedi.

Arınç, Genç için ayrıca “Kendisiyle çalışma talihsizliğine uğradım. O beni sevmez ben de onu sevmem” dedi.

İNTİHAR RESTİ BİLE ÇEKTİ

Genç, Ekim referandumu konusunda AKP'lilerle tartışırken, intihar resti çekerek, “Gül'ün Cumhurbaşkanlığını alıyor muyum, almıyor muyum, halk beni seçmezse ben intihar ederim, halk beni seçerse siz intihar etmiş olursunuz” demişti.

Genç bir seferinde de AKP'lilerin kendisine “Korkma” diye seslenmeleri üzerine, ”Korkmak mı? Benim korkum size yeter. (AKP sıralarından gülüşmeler) Ben Dersimliyim, ben korkmam, tamam mı?” sözleriyle karşılık verdi.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
12.02.2025
15:28
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu'nun Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim görevlendirmesini sonlandıran Sağlık Bakanlığı, il dışından yeni bir isim atayacak.
12.02.2025
14:37
Bingöl uçuşları iptal edildi
Bingöl uçuşları iptal edildi
Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul-Bingöl ve Ankara-Bingöl uçak seferleri iptal edildi.
12.02.2025
14:08
Desan Tersanesi Türkiye`nin gururu oldu; Malezya`da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Desan Tersanesi Türkiye'nin gururu oldu; Malezya'da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Türkiye ve Malezya arasındaki savunma işbirliği, önemli bir projeyle güçleniyor. Desan Tersanesi, Malezya İçişleri Bakanlığı için 99 metre uzunluğunda, çok amaçlı bir görev gemisi inşa edecek. 24 ay içinde tamamlanacak olan bu gemi, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı (MMEA) envanterindeki en büyük gemi olma özelliğini taşıyacak.
12.02.2025
13:40
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş`tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş'tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Yüksek kiralara karşın 'Denetim mekanizmalarının yetersiz kalması, toplumun hem ekonomik hem de psikolojik düzenini alt üst etmiştir' diyen Açıkbaş; 'Yeterli ve hakkaniyetli bir mekanizma olmayınca, vatandaş serbest piyasanın olmayan vicdanına terk edilmektedir. Tüm muhatapların ortak akıl ve vicdanda buluşup çözüm odaklı formüller geliştirmeleri gerekmektedir.'
12.02.2025
12:49
DSİ Bingöl`de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
DSİ Bingöl'de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Bingöl'e 46 milyar 625 milyon TL değerinde 163 tesis inşa ettik. Bingöl'e suyumuzu başarıyla yöneterek; toprağımıza bereket, enerjimize güç, üretimimize değer kattık. Bingöllüler için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın