KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Kalkınmanın lokomotifi enerjidir

Yaklaşık 1 yıl önce ‘Buhar Tetikleme Sistemi’ ile Türkiye’nin enerji sorununa çözüm bulacağını belirterek, çalışmalarına başlayan Bingöllü mucit Atala, Kalkınmanın lokomotifi enerji olduğunu ve kendisinin de o enerjiyi sağlamaya talipli olduğunu söyledi.

Kalkınmanın lokomotifi enerjidir
08 AĞUSTOS 2012 ÇARŞAMBA 07:05
0
1852
0
AA aa

‘Buhar Tetikleme Sistemi' ile Türkiye'nin enerji eksikliğini büyük ölçüde gidereceğini iddia eden Bingöllü mucit Hüseyin Atala, destek bekliyor.

Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığı projenin desteklenmesi durumunda Türkiye'nin enerji sorununu çözmeye destek olacağını belirten Hüseyin Atala, iddialarını her türlü ispatlayabileceğini söyledi.

Projenin ilk aşamasını tamamladığını vurgulayan Atala: “Sistem kompleks olmayan bir yapıda ve kendi ürettiği elektrik ile beslenen bir yapıya sahip. Mevcut termik santrallerle kıyaslandığında 6 kat daha az karbondioksit üretmesi nedeniyle çok çevreci ve mevcut santrallerden yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Ayrıca katı yakıt kullanılmaması sistemin en büyük avantajlarından biri. Yapım maliyeti diğer santrallerin yapımından yüzde 30 daha ucuz” dedi.

Tek ihtiyacının türbin olduğunu ve bunun için destek beklediğini aktaran Atala: “Projeyi sıfırdan buraya getirdim, yaklaşık 200 bin TL harcadım. Bu ülke menfaatine yönelik bir çalışmadır. Ülkemizin enerjide büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Dışa bağımlı bir enerji ile ülkenin güçlenmesi büyümesi zordur. Kalkınmanın lokomotifi enerjidir. Bir Bingöl sevdalısı olarak projenin Bingöl menşeli olmasını istiyorum. Ülkeme ve ilime hizmet için Bingöl'ü seçtim, yetkililerimizden destek bekliyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın