KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Kalkınma sadece ekonomi ile olmaz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Bir yörenin kalkınması, gelişmesi sadece ekonomi ile olmaz. İşin sosyal boyutu da var. Bir yerleşim yerinin gelişmesi için sosyal olarak da kalkınması gerekir” dedi.

Kalkınma sadece ekonomi ile olmaz
31 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:44
0
1986
0
AA aa

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Yılmaz, Karlıova Kaymakamlığı ve Gülderen Çalışanlar Derneği işbirliği ile yapılan Karlıova Toplum Merkezi açılışına katıldı. 

Hafta sonu gerçekleşen açılışa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Milletvekili Kazım Ataoğlu, Vali M.Hakan Güvençer, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Karlıova Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik, toplum merkezi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mesleki eğitimler ile işsizlik ve fakirliği bitireceğiz
Proje yöneticisi Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı Ali Rıza Gengörü, yapılan toplum merkezi açılışında yaptığı konuşmada yapılan toplum merkezinin özelikle dezavantajlı konumda olan kadın, çocuk, genç kızlar ve toplumun tüm kesimine hitap edecek şekilde çeşitli eğitim vererek, toplumda daha aktif ve etkin olmalarını sağlayıp, mutlu birey olmalarını sağlamak olduklarını belirtti.

Gençler arasında kullanılan zararlı alışkanlık yaşının 11'e indiğine dikkat çeken Gengörü, bunlar ile kimi kadın ve kızların toplumdan dışlanmış ve eğitimden yoksun bırakıldıklarını söyledi. Gengörü yaptıkları toplum merkezinde; dikiş nakış, çocuk bakımı, ebeveyn eğitimi, yaşlı hasta bakımı, çiftçilik, SBS ve ÖYS, müzik, bilgisayar, satranç, masa tenisi ve diğer sanatsal alanlarda kurs ve seminer düzenleyeceklerini söyledi. Bölgenin işsizlik ve fakirlik ile boğuştuğunu vurgulayan Gengörü mesleki eğitimler vererek bu sorunları çözeceklerini söyledi.

Bir yerleşim yerinin gelişmesi için sosyal olarak da kalkınması gerekir
Proje yöneticisi Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı Ali Rıza Gengörü'nün konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, “Güzel bir sosyal faaliyetin başlangıcına tanıklık ediyoruz. Biz her zaman şuna inanıyoruz; Bir yörenin kalkınması, gelişmesi sadece ekonomi ile olmaz. İşin sosyal boyutu da var. Bir yerleşim yerinin gelişmesi için sosyal olarak da kalkınması gerekir. Sosyal kalkınma dediğiniz zaman iki temel sektör eğitim ve sağlık ön plana çıkıyor. Sağlık ve eğitimde bir yöreyi belli bir standarda getirmeden kalkındığını söyleyemezsiniz. Bizler bu konulara çok önem veriyoruz. Geçmişi bilenler bunu iyi mukayese ederler. Maalesef geçmişte sağlık ve eğitim kurumları şimdiki gibi değildi. Şimdi daha ileri bir noktadayız. Karlıova'da 50 yataklı bir hastane yapıldı. Ayrıca aile hekimliği sistemine geçildi. Yine küçük çapta sıkıntılar oluyor; ama bunları geçmişle mukayese ettiğinizde çok daha ilerideyiz. Karlıova'da ortaöğretim öğrencilerinin barınmasına yönelik yurt çalışması yapacağız. Vilayetler birliğinden de destek alarak, bu sorunun üstesinden geleceğiz inşallah” şeklinde konuştu

Eğitim birinci meselemiz
“Eğitim bizim için birinci meseledir” diyen Bakan Yılmaz,” Kamu kaynaklarında da buna öncelik veriyoruz. Eğitim ve sosyal faaliyet sadece kamunun yaptıkları ile bitmiyor. Burada sivil toplum kuruluşlarına da önemli işler düşer. Bu manada bugün önemli bir çalışmaya tanıklık ediyoruz. Bu çalışmaya vesile olanları tebrik ediyorum. Yapılan bu çalışmalar Bingöl'ün gelişimine önemli katkı sağlıyor. Eğitim konusunda bir yarış var. Bu rekabette çocuklara ne kadar destek sunabilirsek, o kadar iyi noktalara çıkarırız” ifadelerini kullandı.

Anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor
Her şeyin devlet eliyle çözülemeyeceğini söyleyen Bakan Yılmaz,”Önemli bir noktaya değinmek istiyorum Devlet ve sivil toplum kuruluşları ne yaparsa yapsın; aile çocuğuna sahip çıkmazsa tam olarak hedefimize ulaşamayız. Anne ve babaların üzerine çok büyük sorumluluk düşüyor. Çocukların alışkanlıkları ve okul durumuyla mutlaka ilgilenmesi gerekir. Aile ilgilenmediği zaman okullar dünyanın en gelişmiş ve donanımlı yeri dahi olsa hedefe ulaşamayız. Sadece çocuğun notlarını değil; davranış biçimini ve yaşantısını da kontrol etmek gerekir. Çocuklara sahip çıkarsak daha iyi bir nesil yetiştiririz. En değerli sermayemiz çocuklarımızdır. Ne kadar iyi yetişirlerse o kadar başarılı olur ve yaşadığı bölgeyi kalkındırırlar” dedi.

Çocukların eğitimi konusunda rekabet olmaz
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yılmaz, sosyal aktivitelere önem vermelerini istedi. Sadece internet ile yetinmenin doğru olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, kitap okumanın başarının en temel öğesi olduğunu belirtti. Bingöl insanın çok zeki olduğunu söyleyen Yılmaz, Bingöl insanının enerjik olmasını Bingöl'ün deprem bölgesi olmasına bağladı.

“Ben parti, grup ve görüş ayrılığı yapmadan herkesin çocuklara sahip çıkmasını istiyorum. Çocukların eğitimi konusunda rekabet olmaz. Başka konularda rekabet edebiliriz ama bu konu da çocukları ihmal edip onları yalnız bırakmamalıyız” diyen Bakan Yılmaz, eğitime tam destek vereceklerini söyledi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın