KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Kadınlarımız parti içerisinde görev alsınlar

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kadınların parti içerisinde daha çok görev almalarını istediklerini söyledi.

Kadınlarımız parti içerisinde görev alsınlar
28 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:38
0
1837
0
AA aa

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Beşir Atalay, Bingöl Belediyesi'nin açmış olduğu Kadın Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptılar. 

Başkan Atalay: “Bu merkez bir ihtiyaçtan doğdu”
Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Serdar Atalay, Kadın Koordinasyon Merkezi'nin ihtiyaçtan doğduğunu söyleyerek, “Bingöl'de hanımların bir Kadın Koordinasyon Merkezi'ne ihtiyaç vardı ve buranın köprü olma gibi bir fonksiyonu vardı. Biz buna belediye olarak talip olduk. Tabi diğer sosyal kuruluşlarımızın, diğer kamu kuruluşlarımızın yaptığı faaliyetlerin yanında kalan eksiklikleri doldurma adına mütevazi ama müşfik bir anlayışla yola çıktık. Ben huzurlarınızda Kadın Koordinasyon Merkezi yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum ve burada emeği geçen bütün hanım efendilere de teşekkür ediyorum. Başlangıç ancak sürekli adımları ileri atmak suretiyle bu faaliyetleri arttırarak devam ettireceğiz. Kadın Koordinasyon Merkezi, hayırseverlerle muhtaçlar arasında bir köprü olacak. Belediye Meclis kararıyla yürüttüğümüz bu faaliyeti inşallah resmi açıdan da mükemmel bir şekilde diğer belediyelere de örnek olacak şekilde yürütmeyi hedefledik. Kültür Merkezi'miz aynı zamanda bütün sosyal ve kültürel faaliyetlerin ana üssüdür. Bütün sivil toplum faaliyetlerinde ve diğer faaliyetlere de ücretsiz tahsis edilmektedir. Burası aynı zaman da bir yaşam merkezidir. Teşriflerinden dolayı Sayın Bakanlarıma ve saygı değer misafirlerimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum” dedi.

Bakan Yılmaz: “Bingöl'de en fazla destekçilerimiz kadınlarımızdır”
AK Parti'nin Bingöl'de en fazla destekçilerinin kadınlar olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Kalkınmadan sorumlu bir bakanım. Bölgenin gelişmeden sorumluyum. Kalkınmanın sadece ekonomi olmadığını, sadece yol, bina, maddi gelişme olmadığını gayet iyi biliyorum. Bizim hükümet olarak da kalkınma anlayışımız odağında insan vardır. Bir yörenin, bölgenin kalkınmış olmasını söylememiz için insanın koşullarının iyileştirmemiz lazım. Daha huzurlu bir ortam sağlamamız lazım. Kendisini geliştirebileceği daha uygun bir ortam oluşturmamız gerekli. Bu da diğer insanlarla birlikte oluyor, tek başına olmuyor. Etrafındaki insanlarla birlikte dolu dolu huzurlu bir yaşam oluşturabiliyorsak insanımıza temel hak ve hürriyetlere saygı gösteren, yaratılmışların en şereflisi olan insanın bu vasfına uygun olarak buna hem kamu kuruluşlarının hem de sivil toplum kuruluşlarının yaklaştığı bir ortam oluşturmak gerçek anlamda kalkınmanın özünü oluşturuyor. Ekonomik kalkınmanın yanında sosyal devlet olmanın gerekliliğini unutmuyoruz. Bütün bunların yanında, oluşturulan kalkınmanın bölgesel olarak da en adil bir şekilde dağıtılmasını istiyoruz. Sosyal devlet dediğimiz hadise erkeklerden çok kadınlarla ilgili bir hadisedir. Kadınları çok daha yakından ilgilendiriyor. Birçok alanda yaptığımız hizmetler özellikle kadınlarımızı daha olumlu etkiliyor. Yaptığımız hizmetlerin karşılığını fazlasıyla görüyoruz. Bingöl'de en fazla destekçilerimiz kadınlarımızdır” diye konuştu.

Bakan Atalay: “Bingöl'deki bu toplantı beni çok duygulandırdı”
“Bingöl'deki bu toplantı beni çok duygulandırdı. Bu toplantıyı hep güzel anımsayacağım” diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Sevgi mağazalarıyla, yardım zincirleriyle zor durumdaki insanlara hayatın en anlamlı işini yapıyorsunuz. İster politika içinde olsun ister hayatın diğer kesiminde olsun en değerli iş çaresiz insanlara çare olmaktır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, onların duasını almak, onların memnuniyetini almak gerçekte bu hayatımızın en zevkli anlarıdır. Bunun ötesinde belediyemize çok teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisidir bu. Kültür Merkezi'nde yürütülen bütün çalışmalar, Kadın Koordinasyon Merkezi sosyal belediyeciliğin göstergesidir. Kalkınmada sosyal politikalar çok önemlidir. Çünkü sosyal politikalar, insana götürülen işlerle ilgilidir. Sosyal belediyeciliği AK Parti başlattı, AK Partili belediyeler bunun öncülüğünü ve mimarlığını yapıyorlar. Her yerde sadece imarıyla, altyapısıyla kalmıyorlar. İnsanlarımıza daha güzel nasıl hizmet edelim diye onun yolunu arıyorlar. İşte bu Kadın Koordinasyon Merkezi, Sevgi Mağazaları bunun bir örneğidir. AK Parti olarak kadınlarımızdan çok destek görüyoruz. Seçim öncesi ve seçim sonrası araştırmalarında da bize en çok kadınlarımız destek verdiğini biliyoruz. Bu konuda elimizde somut veriler var. Kadınlarımızın parti içerisinde daha çok görev almalarını istiyoruz. Mecliste daha fazla kadın milletvekili olsun hem de bütün kademelerde kadınların sayısının oranının artmasını istiyoruz. Kadınların haklarını en iyi koruyacak olan birey yine kadının kendisidir. Bunun yolu da kadınlarımızın daha iyi eğitim görmesidir. Bugünkü insanı boyutu ve duygusal boyutuyla ağırlıkta olan bu toplantı için çok teşekkür ediyorum. Programı koordine eden başta belediyemize ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kadın yüreğiniz bu önemli projeye hep destek olmasını diliyorum. Bu dileklerle hepinize en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Bu güzel çalışmalarınız için Allah razı olsun diyorum. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış töreni sonrasında Bakan Atalay ve Bakan Yılmaz, Kadın Koordinasyon Merkezi'ni ve Kültür Merkezi'ni dolaşarak, Başkan Atalay'dan bilgi aldılar.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın