Tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı kapsamında İşkur, Kosgeb ve Ziraat Odaları işbirliğinde Kırsal kesimde tarımsal yatırımlarda kadın girişimciliğini artırmak amacıyla uygulamaya konulan ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında, sertifikalı girişimcilik eğitimine başlandığını ve 100 kursiyerin katılım gösterdiği belirtti.
Program hakkında kadın girişimcilere bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, genç kadın girişimcilerin tarım alanında aktif rol almalarını sağlamak için programın başlatıldığını söyledi.
Yıldırım; “Tarımda Kadın Girişimcinin Güçlendirilmesi Programının amacı tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçilerimizi eğitime alarak üretimde aktif rol almalarını sağlamak, üreticilerin moral ve motivasyonunu yükseltmek ve bu programın kadının hayal dünyasında gerçekleştirmek istediği projenin gerçekleştirilmesi bakımından önemli bir fırsatlar sunduğunu; siz değerli üretici kadınlarımıza sunulan bu fırsatı değerlendirmek ve kendi lehinize dönüştürmek olmalıdır” dedi.
"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" ile "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında, kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecek.