KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

Kadınlar her türlü değere, saygıya ve hürmete layıktır

Kadının, erkeği doğuran, büyüten, yetiştiren bir anne olduğunu ve her türlü değere, saygıya, hürmete layık olduğunu vurgulayan Anık; “Cennet annelerin rızasını kazanmakla mümkündür”

Kadınlar her türlü değere, saygıya ve hürmete layıktır
08 MART 2007 PERŞEMBE 09:58
0
1302
0
AA aa
‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle bir açıklama yapan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık, kadın hakları üzerinde durdu.
Birleşmiş Milletler (BM)'nin 1977'de 8 Mart'ı ‘Dünya Kadınlar Günü' olarak kabul etmesinin ve dünyaya mal olması açısından büyük önem arz ettiğini belirten Milletvekili Anık, kadın ve erkeğin varlık olarak tüm insani, hukuki ve sosyal değerler konusunda eşit olduğunu vurguladı.
Anık, kadın haklarına bakıldığında en önemli yazılı metin olarak Hz. Peygamber (SAV)'in Veda Hutbesi'nde yer alan “Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'ın koyduğu ölçülere hassasiyetle uymanızı tavsiye ederim…” şeklindeki ifadelerin kadın haklarının önemini ortaya koyduğunu aktardı.
Kadının, erkeği doğuran, büyüten, yetiştiren bir anne olduğunu ve her türlü değere, saygıya, hürmete layık olduğunu vurgulayan Anık; “Tarihe baktığımızda bazı dönemlerde kadının değersiz bir varlık olarak Batı Ülkelerinde tartışıldığını görürüz. Ancak kültürümüzde ise cennet annelerin rızasını kazanmakla mümkün olabileceği ifade edilmiştir” dedi.
Sanayi devrimiyle birlikte kadının acımasızca ağır şartlarda ve ağır işlerde çalıştırılmasının sıkıntılara sebebiyet verdiğine dikkat çeken Anık, bunun açık örneğinin, 8 Mart 1857 de ABD de bir tekstil fabrikasında meydana gelen olaylarda ortaya çıktığını hatırlattı.
‘Günümüzde kadının insani değerini koruması mücadelesi hepimize düşen bir görevdir'  diyen Anık, şöyle devam etti. “Çünkü günümüzde kadını bir meta aracı olarak görenler, onun nazik ve kıymetli bedeninden kazanç sağlamak için kadın ticareti yapmaya çalışanlar, kadınların değerini hiçe sayarak onun hakkını ve hukukunu çiğneyenlere karşı mücadele etmek de hepimizin görevidir.
Dünya Kadınlar Günü bütün annelerimize, kızlarımıza, bacılarımıza ve bütün dünya kadınlarına hayırlı olsun! Mutlu olsunlar! İstismardan uzak olsunlar!  Ailenin temel direği olarak hürmete layık olsunlar!” 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın