Altınışık Derneğinin yürütmekte olduğu ''Bilinçli Kadınlarla Geleceğe Yürüyelim'' projesi kapsamında bugün STK temsilcileriyle bir araya gelineceği bildirildi.
Dernek Başkanı Bekir Bürkük, Avrupa Birliği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütmekte oldukları ''Bilinçli Kadınlarla Geleceğe Yürüyelim'' Projesi faaliyetlerinden biri olan STK'larla toplantı faaliyetine konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sayın İsmail Yıldız'ın katılacağını belirtti.
STK temsilcilerinin katılacağı toplantıda; STK'ların Kadın sorunlarına karşı duyarlı olmaları ve kadınlarla ilgili faaliyetlerde bulunmaları konusunda cesaret göstermeleri çağrısında bulunacaklarını kaydeden Bürkük: “Dünyada ve ülkemizde kadınlarla ilgili çalışmalarda bulunan STK' ların gerçekleştirdikleri etkinliklerin neler olduğu bununla birlikte ülkemizde ve bölgemizde kadınlara yönelik ne gibi etkinliklerin yapılabileceği, Kadın STK'ların artması ve var olan kadın STK'larının nasıl daha aktif faaliyetler yapması gerektiği, STK'ların güçlendirilmesi, STK'lar arasındaki iletişim ve iş birliğinin önemi konularında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Derneğin (AKED) toplantı salonunda 13 Eylül 2012 Perşembe (bugün) saat:10.00 yapılacak toplantıya ilimizdeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları davetlidir”