KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Kaçan kaçana

Yeşil beyazlı kulübü kapanmaktan kurtarıp 3 yılda 15 milyon dolar para harcayan firma, Vestel Grubu gibi Futbol Federasyonu'nu suçladı. KC Group ve Etimesgut Şekerspor Kulübü Başkanı Hızır Demir, "Türkiye'deki futbol kirli. Doğru yönetilmiyor" dedi.

Kaçan kaçana
04 EYLÜL 2007 SALI 12:10
0
1125
0
AA aa
1999-2000 sezonundan bu yana Manisaspor'un sponsorluğunu yapan Zorlu Şirketler Grubu'nun sponsorluktan çekilme kararı alması gündeme damgasını vurdu. Kararın gerekçelerini önceki akşam bir basın toplantısıyla duyuran Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Türk futbolundaki kirlilikten kaçtıklarını söyledi. "Futboldaki kirliliğe ve ahbap çavuş ilişkilerine dayanamaz duruma geldik" diyen Çubukçu, Futbol Federasyonu'nun olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçını tekrar etme kararı almasının, bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Kamuoyu, bu olayın şokunu yaşarken, bir başka tatsız haber İstanbul'dan geldi. TFF 2. Lig 3. Grup takımlarından Etimesgut Şekerspor A.Ş'nin sponsoru olan KC Group, yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü sponsorluğu bıraktığını duyurdu. KC Group ve Etimesgut Şekerspor Kulübü Başkanı Hızır Demir, "Kulübümüzün önünün tıkanacağını gördüğümüz için, KC Group olarak sponsorluktan çekilmek durumunda kaldık" dedi. Hakem hatalarının Türk futbolunda hastalık haline geldiğini ifade eden Hızır Demir, şöyle konuştu:

"Siz sahada ne kadar iyi olursanız olun, haklı bile olsanız, hakem karar verdiğinde yapacak bir şey kalmıyor. Geçen sezondan beri hakem hatalarından çok çekiyoruz. Geçen sezon sabrettik, ama bu yıl iyi bir takım olmamıza ve yaptığımız ilk 3 karşılaşmayı da kazanmamıza rağmen, gelecekten umutlu değiliz. Çünkü, hakem Küçükköyspor ile oynadığımız son maçımızda durup dururken bir oyuncumuza kırmızı kart gösterdi. Biz de bu kırmızı kartların devamının geleceğini, dolayısıyla Etimesgut Şekerspor'un önünün tıkanacağını gördüğümüz için, sponsorluktan çekilmek durumunda kaldık."

Bazı çevrelerin, kurumların sporun içine girmesini istemediği görüşünü de savunan Demir, sponsor desteğini çekme kararlarının sadece hakem hatalarından kaynaklanmadığını vurgularken, "Türkiye'deki futbol kirli. Doğru yönetilmiyor" dedi. Hızır Demir, Vestel'in, Manisaspor'dan desteğini çekmesinin, kararlarında etkileyici olduğunu da sözlerine ekledi.

Etimesgut Şekerspor Basın Sözcüsü Vehbi Dinçcan, kapanmaktan kurtardıkları kulübe 3 yılda yaklaşık 15 milyon dolar harcadıklarını söyledi. Dinçcan, şöyle konuştu:

"Şekerspor Kulübü, maddi imkansızlık nedeniyle kapanacaktı. KC Group olarak biz maddi destek sağlayarak ayakta tuttuk. Kulübün, UEFA'dan tutun FIFA'ya kadar borcu vardı. Bunların hepsini temizledik. Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Ahmet Dursun gibi önemli futbolcuları transfer edip, Şekerspor'un adını tüm Türkiye'ye duyurduk. Alt yapıyı güçlendirdik. Şu an kulübümüzün alt yapısında 450 gence futbol eğitimi veriliyor. Biz harcadığımız paraya yanmıyoruz, emeğimizin karşılığına alamadığımıza yanıyoruz. Kendi stadımızda bile bize oyunlar oynandı. Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmek istedik ama olmadı. Bizi de bıktırdılar. Tek kelimeyle yazık oldu. Bu kararımızdan geri dönüş de olmayacak. Kulübü satana kadar, kimseyi mağdur etmemek için destek vermeye devam edeceğiz."

Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın