KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesi kaçak ve yasak avcılıkla sürekli anılıyor, bu bağlamda çalışmalar yürüten Yedisu Kaymakamlığı kaçak avcılara göz açtırmıyor.

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor
06 OCAK 2011 PERŞEMBE 09:00
0
2088
3
AA aa

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince “Av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını, geliştirilmelerini ve avlanmalarının kontrol altına alınması” gerektiğini ifade eden Yedisu Kaymakamı Mustafa Pala, av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi amacıyla kamuoyu desteğinin sağlanması ve toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekmekte olduğunu söyledi. 

Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı'na verdiği talimatla genel kolluk ile av yasaklarının takibi ile kanunda belirtilen yasaklara aykırı hareket eden ve bunlara kılavuzluk eden üç şâhısı tespit edip haklarında adli kovuşturma başlatıldığını belirten Kaymakam Pala, görevli memurların bulunmadığı kırsal kesimlerde köy ve mahalle muhtarları ile diğer kamu görevlilerin de yasak avlanmayı yakalamaya ve yetkililere haber vermeye yetkili olduklarını söyledi.

Bu konuda yetkililere somut olarak bilgi verenlerin Yedisu Kaymakamlığı'nca ödüllendirileceğini aktaran Pala, yasak ve kaçak avlanan şahısların en ağır ceza ile cezalandırılacağını vurguladı.

‘Yaradılanı sevdik, Yaradan hatırına, asla kemçe bakmadık; kelp, merkep, katırına' sözünü hatırlatan Pala, “İnsana verilen değerin yanında tabiat varlıklarımıza ve nesli tükenmemek üzere olan hayvanlarımızın da korunması gerekiyor. Yedisu ilçemizde dağ keçisinden tutun da her çeşit av hayvanıyla karşılaşmak mümkündür. Çeşitli hayvan çeşitlerinden meydana gelen Yedisu Vadisi ilçeye ayrı bir görüntü ve heyecan vermektedir. Yüksek zirvelere kadar uzanan dağlar kışın kalın kar tabakalarıyla kaplanır.

 Dağlar çok yerde geçit vermemektedir. Bu geçiti aşan güzel dağ keçilerinin oynaması, kekliklerin ötmesi, şelalelerin akması… Doğaya ayrı bir renk ve ahenk katmaktadır. Şunu belirtmek isterim ki; üzüntülerin, sevinçlerin, özlem ve ayrılıkların, geyiklerin, kekliklerin, ayı ve tavşanların hepsinin birden yaşandığı bir yaşam biçiminin adıdır Yedisu…Dumanlı dağları, cıvıl cıvıl kuşları, meleşen kuzuları, böğrü şen sığırları, kağnıları, kızakları; yayla yollarında söylenen türkülerin ayrı bir meramı yaşanmaktadır Yedisu' da. Biz bu cennet vadide hele hele Yedisu dışından gelen yasak ve kaçak avcılara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu güzel doğa ortamında yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
selim (@Misafir_1604)
09 Ocak 2011 Pazar 13:32
Kacak avlanmanin kesinlikle önüne gecilmeli.kigi,solhan,genc,yayladere Bingölün hertarafinda kacak avlanan binlerce insan var.. gecen yil kendi gözlerimle sahit oldum matana piknige gitmistik..av sezonu baslamamisti,ama sagolsun bingölümün kendini bilmez avcilari keklik avlamislardi.. inanin ki o keklik yavruydu daha uyardik az kalsin birmirimize giriyorduk. yazik hayvanlara..böyle devam ederse Bingölde kacyil sonra hayvan kalmaz .tavsan,keklik,tilki,kurt ben burdan yetkililere sesleniyorum ne olur kacak avlanmanin önüne gecin.
M.AYDIN (@Misafir_1579)
07 Ocak 2011 Cuma 08:21
ÖNCELİKLE SAYIN KAYMAKAMA TEŞEKKÜRLER.BU UYGULAMA KEŞKE BİNGÖL'DEKİ YETKİLİLERDE DUYARLI OLSALARDI.MALESEF MERKEZDE KADARAN CİVARINDA O KADAR ÇOK KAÇAK AVCI VAR Kİ HİÇ BİR YETKİLİ KARIŞMIYOR.NEDENİ ANLAMIŞ DEĞİLİM.... YASAL AVCI
BERA XELAT (@Misafir_1576)
06 Ocak 2011 Perşembe 19:32
BENCE ÇOK GEREKSİZ BİR SÖYLEM .. İNSANLAR AÇ SEFİL , ÇATISIZ DAMLARINDA YAŞAMAYA ÇALIŞIRKEN ONLARA EL ATMAYAN YÖNETİM .SÜSLÜ SÖZLERLE KAÇAK AVCILIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİNİ SÖYLEMESİ ABESLE İŞTİGALDİR. HAYVANLARIMIZ HEPİMİZİN BİRİLERİNİN DEĞİLİDİR. AMA PARASI OLANIN AV YAPACAĞI BİR YASAKLAMAYA DA KARŞIYIM. KAÇAK AVLANANLAR KİMLER. KURSLARA KATILIP SERTİFİKA ALAMAYAN ALSA BİLE BANKAYA YATIRACAĞI PARASI OLMAYAN İNSANLARDIR.PARASI OLANIN AVLANABİLECEĞİ BİR YASAĞA KARŞIYIM ARKADAŞALAR..






16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın