KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Kabinede 8 bakan değişecek iddiası! Cevdet Yılmaz detayı…

Uzun süredir konuşulan Kabine'de değişim olacağına yönelik iddialarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hangi isimlerle yola devam edeceği ve değişimin tarihiyle ilgili paylaşılan bilgilerde, 8 bakanın değişeceği, 2 yeni bakanlığın geleceği öne sürülürken, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz'la ilgili detay da dikkat çekti!

Kabinede 8 bakan değişecek iddiası! Cevdet Yılmaz detayı…
26 MAYIS 2025 PAZARTESİ 19:02
12
5676
5
AA aa

Uzun süredir konuşulan Kabine'de değişim olacağına yönelik iddialarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hangi isimlerle yola devam edeceği ve değişimin tarihiyle ilgili TGRT Haber canlı yayınında önemli kulis bilgileri paylaşıldı. Buna göre 8 bakanın değişeceği, 2 yeni bakanlığın geleceği öne sürülürken yeri değişmeyecek bakanların isimleri de paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine'de bir değişim yapıp yapmayacağı, değişim kararı alırsa hangi isimlerin değişeceği, hangilerinin kalacağı uzun süredir merak ediliyor. Konuyla ilgili çok kritik bilgiler TGRT Haber canlı yayınında paylaşıldı.

Gündem Özel programında konuşan Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, 8 bakanın değişeceğini ve kabineye 2 bakanlığın daha ekleneceğini öne sürdü. Kulat, aynı zamanda Kabine'de değişmeyeceğini iddia ettiği bakanların isimlerini de açıkladı.

İŞTE KABİNEDE DEĞİŞİMİN TARİHİ

Kulat, Kabine'de yapılacak değişimin tarihini vererek "Mayıs ayının son haftası çok önemli. Gelecek hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atayacağı yeni bakanları konuşacağız." dedi. Kulat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanların süresinin dolması bekleniyordu. Ayın 3'ünde süre dolacak. Ayın 3'ü bayrama denk geldiği için aldığım bilgilere göre 17'sinde yapılacak Kabine toplantısından önce 14.-15 Temmuz gibi yapacak. Hemen ardından da üst bürokrasi atamaları da yapılacak. Müsteşarlık müessesinin yeniden ihtisas edilmesi için de çalışma yapılıyor."

KABİNE'YE İKİ BAKANLIK DAHA

8 bakanlıkta değişim olacağını söyleyen Kulat, "Çarşamba günü TBMM'de Grup Başkanvekili seçimi var. Burada bakan olması muhtemel vekillerin de durumunu gösterecek. 1 ya da 2 vekilin bakan olması bekleniyor. Geri kalanlar ise dışarıdan isimler olacak. 16 olan bakanlığa 2 bakanlık daha eklenerek kabine 18'e çıkacak." ifadelerini kullandı.

"8 civarında bakanın değişeceği konuşuluyor ama 10 bakan ataması yapılacak. İki tane bakanlık ayrılacak." diyen Kulat bu bakanlıkları da açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: "Bunların Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olacak. Cumhurbaşkanı yardımcılığının da ikiye çıkarılması da konuşuluyor."

DEĞİŞMEYECEK İSİMLER

Kulat, Kabine'de değişmeyecek isimleri de açıklayarak şu ifadeleri kullandı: "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Çevre Bakanı Murat Kurum'un, Cevdet Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinde kalacağı konuşuluyor. Diğerlerini söylemem doğru olmaz. Bunlar kulis bilgileri. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ters köşe yaptığı çoktur. Son dakikada isimler değişebilir."

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114625)
28 Mayıs 2025 Çarşamba 15:12
Bende dize süpriz bir soru sorayım cevdet beyin gitmesi istiyormusunuz sayın editör merak ettim?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114620)
28 Mayıs 2025 Çarşamba 08:44
nasılsa emir komuta tek yerden bu kadar maddi zarara gerek yok bakanlık masraflari hadinden fazla bu ekonomi Darlıgında bence kisitlamaya gidilmeli ve kim ne olacak ne olmuş sahsen kimsenin umrunda degil ha ali ha veli asıl mesele bu pahalılıktan nasıl kurtulacaz bi memurun 25 yıl çalisma sonrasi ikramiyesi 650/ile 700/arasi bi ev 4 milyon emekli maasi 18 bin kira 16/ ile 19 bin arasi var mi bi iftira veya çamurlama o degişti bu degişti ali kalacak veli gidecek çook da önemli degil zaten bunlarin bi vatandaş .dertleri yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114619)
28 Mayıs 2025 Çarşamba 00:40
Bingölün gururu Dr Cevdet Yılmaz Yolun Yolumuzdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114613)
27 Mayıs 2025 Salı 14:18
Aşağı Çarşı millet bahçesi neden bitirilemedi . Doktor neden yok işsizlik almış başını gidiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114608)
27 Mayıs 2025 Salı 03:53
İç politika belli ,Çok yanlışınız oldu. Gazzede somut adım atmamanız tarihe geçti.
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın