KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2025 Salı
°C

Jitemci doğan albay'ın marifetleri

Ergenekon'dan tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'la ilgili ayrıntılar netleşiyor. JİTEM'ci albayın insan kaçakçılığı da dahil karışmadığı pis iş kalmamış.

Jitemci doğan albay`ın marifetleri
16 AĞUSTOS 2008 CUMARTESİ 10:27
0
1060
0
AA aa
Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan emekli Jandarma Albay Arif Doğan, dün Ankara'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
 
Beykoz'daki işyerinde iki Kalaşnikof, bir pompalı tüfek bin adet uzun namlulu silah mermisi ve bir kamyon gizli belge ele geçirilen Doğan'ın, Türkiye'deki insan ve akaryakıt kaçakçılığını organize eden grubun başında olduğu ileri sürüldü. İddianın sahibi ise bir dönem JİTEM'in içinde yer alan ve istihbarat görevlerinde bulunan M.D.

Zaman'a çarpıcı açıklamalar yapan M.D.'ye göre, Jandarma İstihbarat Başkanlığı döneminde emekli general Veli Küçük ve öldürülen binbaşı Ahmet Cem Ersever ile birlikte JİTEM'in kurucuları arasında yer alan Doğan, Ersever'in öldürülmesinde de görev aldı. Ersever'in, Veli Küçük'lerle ayrı düştüğü için öldürüldüğünü ileri süren M.D., yaşanan süreci şöyle aktardı: "Ama Arif Doğan ayrılmadı Veli Küçük'ten. Ersever'in işini de Arif Doğan'a verdiler. Türkiye'nin neresinde kaçak mazot varsa Doğan orada. Kırsalda bir jandarma karakolu bağlanacaksa, mazot inecek ya da insan kaçakçılığı olacaksa, Doğan oradadır. Doğan önemli bir isim. 10 tane koruması var. Bütün işlerini emekli binbaşı Ahmet Ş'ye yaptırır. Olay sadece Veli Küçük ya da Eruygur meselesi değil ki. Onların altta kullandığı insanların hayatı söz konusu."

Ergenekon operasyonunun genişlemesiyle birlikte kirli ilişkilerin perde arkası da yavaş yavaş aydınlanmaya başladı. Önceki gün gözaltına alınan ve dün tutuklanan emekli Albay Arif Doğan, Veli Küçük ve Cem Ersever'in yakın arkadaşı. İsminin açıklanmasını istemeyen eski JİTEM elemanı M.D., işyerinde adeta cephanelik bulunan Arif Doğan'ın makam arabasıyla dolaştığını belirtiyor. Lüks otellerde yaşayan Arif Doğan hakkındaki iddiaları Türkiye'yi sarsacak nitelikte: "Bu memlekette mazot kaçakçılığı yapıp da PKK'ya pay vermemek mümkün mü? Bunlara da yol veren Arif Doğan. JİTEM'in kurucularından biri. Cem Ersever'in hem arkadaşı hem de öldürülmesinde görev yaptı. Cem Ersever, Veli Küçük'lerle ayrı düştüğü için öldürüldü. Ama Arif Doğan ayrılmadı Veli Küçük'ten. Cem Ersever'in işini de Arif Doğan'a verdiler. Türkiye'nin neresinde kaçak mazot varsa Arif Doğan orada. Kırsalda bir jandarma karakolu bağlanacaksa, mazot inecek ya da insan kaçakçılığı olacaksa, Arif Doğan oradadır. Bütün işlerini eski bir binbaşı olan Ahmet Ş.'ye yaptırır. Olay sadece Veli Küçük ya da Eruygur meselesi değil ki. Onların altta kullandığı insanların hayatı söz konusu. Veli Küçük, kimlerle ilişkide değil ki? PKK'lılarla da mazot kaçakçılarıyla da irtibatı vardı. Arif Doğan çok önemli bir isim. Türkiye'de PKK'nın yaptığı tüm mazot ticaretinden pay alıyor ve yol veriyor. Mehmet G.'yi de araştırın. O da PKK'nın iyi bir finansörü. Bu da büyük bir kaçakçı. Bundan beş ay önce içeri aldılar, üç gün sorguladılar ve bıraktılar. Arif Doğan'ın 10 tane silahlı koruması var."

Depoyu 3 ay önce kiralamış

Dün akşam saatlerinde tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın bomba, silah, mermi ve bir kamyon belgeyi sakladığı depoyu 3 ay önce kiraladığı belirlendi. Doğan'ın yaklaşık 9 yıldır bu mahallede yaşadığı ve muhtemel bir operasyonda ele geçmemesi için evindeki mühimmatı ve belgeleri buraya taşıdığı iddia edildi. Ele geçen belgeler arasında resmî yazışmaların fotokopileri ile Arif Doğan'ın irtibat kurduğu kişilerle ilgili tuttuğu notlar da bulunuyor. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyeti'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek operasyonu yürüten emniyet yetkilileriyle görüştü. Arif Doğan'ın deposuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alınarak sorgulandığı öğrenildi.

İnsan kaçakçılığına göz yumuluyor

Economist dergisinin bu haftaki sayısında, Türkiye'nin uluslararası insan kaçakçılığındaki rolü ele alındı. Avrupa ile Asya arasında yer alan Türkiye'nin geçiş ülkesi özelliği taşıdığına dikkat çekilen haberde, şu ifadeler kullanıldı: "Avrupa Birliği üyeliğine aday olan Türkiye, mal ve insan kaçakçılığını sınırlaması için baskı altında. Ancak farklı alanlarda farklı sonuçlar alındı. Yasadışı göçmenlerin çoğunluğunun kullandığı sert coğrafyayı kontrol etmek zor. Tabii yolsuzluğu da. Batılı hükümetlere göre Türkiye'nin bu alandaki uygulamaları gelişigüzel. Bazı yasadışı girişlere göz yumulurken, bazılarını engellemek için aşırı güç kullanılıyor. Eski Sovyet cumhuriyetleri ve Orta Asya'dan Batı ülkelerine yönelik fuhuş amaçlı insan kaçakçılığı yapan karanlık bir sektör de var." 
 
Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın