Japon anneye türk adaleti
JAPON 45 yaşındaki Michiko Deniz, Gaziantepli eşi 32 yaşındaki Fevzi Deniz'den olan kızı 5 yaşındaki Kader'i almak için verdiği hukuk savaşını kazandı.
16 MAYIS 2009 CUMARTESİ 09:56 |
0 |
1466 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Çocuk Mahkemesi yaşı küçük olduğu için anne sevgisi ve şefkatine muhtaç olduğunu dikkate alarak çocuğun annesine verilmesini kararlaştırırken, “Türk adaletine güvenim boşa çıkmadı” dedi.
Tokyo'da yaşayan Michiko, 5 yıl önce Gaziantep'ten bu kente turist olarak gelen Fevzi Deniz ile evlendi. Her ikisi de fabrikada işçi olarak çalışan çift, kızları Kader ile birlikte 2008'in kasım ayında Gaziantep'e geldi. Deniz, kendisinin kızıyla birlikte birkaç gün sonra geleceğini söyleyerek, Japon eşini gönderdi, ancak, bunu yapmayıp, kızını Gaziantep'te bırakıp, Japonya'ya gitti. Kızına ulaşamayan Michiko Deniz, geçen ay Türkiye'ye gelip, Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden hukuk desteği aldı. Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran anne, kızına hukuki yollarla kavuşmak istedi. Michiko Deniz, bugün Gaziantep 1'inci Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden yetkililerin de bulunduğu heyet gözetiminde kızıyla hasret giderdi. Mahkeme hakimi, uzman pedagogların da raporunu dikkate alarak, yaşının küçük oluşu, anne sevgisine ihtiyacı olması nedeniyle küçük Kader'in annesine verilmesine karar verdi. Baba Fevzi Deniz'in bir hafta itiraz süresi bulunması nedeniyle, bu süreçte yine babasında kalacak olan Kader Deniz, annesine teslim edilecek.
Duruşma çıkışı konuşan Michiko Deniz'in avukatı Sermet Atay, “Mahkeme çocuğun psikolojik durumu açısından acil olarak tedbir niteliğinde karar verdi. Uzman pedagogların yaptığı inceleme neticesinde Kader'in yaşının çok küçük olduğu için anne sevgisine ihtiyacı olduğu, bu sebeple ebeveynlerin Japon yada Türk olmasının bir farkı olmayacağını, çocuğun anne sevgisi ve şefkati görebilmesi için anneye verilmesi yönünde rapor verildi. Mahkeme anne ve babanın taleplerini dinleyip, Kader'in anneye verilmesine karar verdi” dedi.
Kızına kavuşacağı için duygulanan anne Michiko Deniz ise, “Karara çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Türk adaletine güvenim boşa çıkmadı. Çok mutluyum” diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını cevaplandırmayan baba Fevzi Deniz ise, adliye çıkışında “Hukuk mücadelemiz sürecek” demekle yetindi.
hurriyet
|
07.07.2026 13:31
 |
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı! |
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor. |
|
07.07.2026 12:09
 |
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım |
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu. |
|
07.07.2026 11:26
 |
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti |
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. |
|
06.07.2026 18:49
 |
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı |
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak. |
|
06.07.2026 17:52
 |
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme |
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak. |
|
06.07.2026 17:37
 |
Sosyal yardım ödemelerine zam |
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak. |
|
|