KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Jandarma faciayı önledi

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, Çaytepe mevkiinde PKK’lılar tarafından yol üzerinde bulunan menfeze yerleştirilmiş 12 çuval içinde yaklaşık 450 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tespit etti.

Jandarma faciayı önledi
20 EYLÜL 2016 SALI 21:18
0
1710
0
AA aa

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yaptıkları kontrollerde PKK'lılar tarafından hazırlanmış 450 kilo ağırlığında el yapımı patlayıcı buldu. Çaytepe mevkiinde karayolundaki bir menfeze yerleştirilmiş 12 çuval içerisindeki 450 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş olan el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından boş bir alana götürülerek patlatılıp imha edildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Kocaköy ilçesi Diyarbakır Bingöl karayolu Çaytepe Mevkii'nde yol üzerinde bulunan menfez içerisine yerleştirilmiş 12 adet çuval içerisinde yaklaşık 450 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş yaklaşık 10 metre kablo çekili EYP düzeneği tespit edilmiştir. Tespit edilen EYP, karayoluna zarar vermemek amacıyla boş bir arazide Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın