KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2025 Salı
°C

Istenince oluyormuş!

Trikotaj eğitimi veren atölyede eğitim gören 16 bayan tarafından üretilen ürünler dış illere pazarlanıyor.

Istenince oluyormuş!
16 EYLÜL 2008 SALI 00:33
0
1054
0
AA aa
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursuna katılan 16 bayan tarafından yapılan ürünler  bir çok ile ihraç ediliyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ve birliğe bağlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Türkiye İş Kurumu  tarafından 2. Özelleştirme Sosyal Destek Projesi (ÖSDP–2  ) kapsamında işsizlere yönelik başlatılan çalışmalarda  16 kişiye trikotaj eğitimi veren atölye açıldı. Kültür Mahallesi Oğuzhan Caddesi üzerinde bir apartmanın bodrum katında açılan  Ey-San Tekstil ve Örme Atölyesi adı altındaki işyerinde çalışan bayanlar hem meslek öğreniyor hemde ailelerine maddi destek sağlıyorlar.  Proje Koordinatörü Kadriye Kömürboğa gözetiminde kendi el emekleri ile tezgâhlarda askeri malzeme, çocuk giyimi, kazak, polar, kadın ve erkek taytları, külah, bere, mont, lif, kese, çorap, atkı, eldiven ve şal gibi ürünleri yapan bayanlar saat 13.00'de iş başı yaparak saat 18.00'de işi bırakıyor. 130 metrekarelik bir bodrum katında 1 dikiş, 1 overlok, 1 örme makinesi ile toplam 8 tezgâhta üretim yapan bayanlar Sivas'a kadar Pazar oluşturmuş. Proje Koordinatörü Kadriye Kömürboğa,  Doğu Anadolu Bölgesinde Muş, Elazığ, Bitlis, Kars, Malatya, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı'ya kadar Pazar alanı oluşturduklarını söyledi. Ürettikleri tekstil ürünlerini bu illere sattıklarını söyleyen Kömürboğa, “Bingöl içindeki birçok esnafa da burada elde ettiğimiz malzemeyi satıyoruz. Bizim hedefimiz pazar alanını daha da geliştirmek ve büyütmektir. Bu bayanlar dört ay sonra farklı yerlerde garantili olarak işe yerleşecekler. Destek verilmesi halinde büyümemiz daha da kolaylaşır. Burada istihdam ettiğimiz bayan arkadaşlarımızın çalışma koşulları gayet iyi. Asgari ücretin üstünde bir maaş ile sigortaları yatırılıyor. Biz isteriz ki daha çok insanımız iş ve aş sahibi olsun. Bu tür projeler desteklenirse işsiz insan kalmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Destek bulmaları halinde kısa bir süre zarfında seri imalata geçebileceklerini belirten  Kömürboğa;  “Seri imalata geçildiği takdirde iş büyür ve daha çok insana iş imkânı doğar. Buda ilimizin kalkınması açısından önemli bir etkendir. Projemiz kabul edildikten sonra 11 Ağustos 2008 tarihinde bu atölyede üretime geçtik” dedi.

 

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Özelleştirme Sosyal Destek Projesi–2 programı kapsamında hazırlanan projeler hakkında bilgi veren ESOB Başkanı Ali Bayram, yapılan projeler sayesinde 15 bayanın iş imkânına kavuşacağını söyledi.

Bingöl'deki diğer kurumların da proje hazırlaması gerektiğini savunan Bayram, AB hibe kredilerinden de Bingöl'ün yeterince yararlanmadığını söyledi.

 

İlimizde bütün kurumlar çeşitli alanlarda benzer projeler üretebileceklerini vurgulayan Bayram; “İlimiz idarecilerinin birçoğunun vurdumduymazlığı başta AB projelerinde kendini gösterdi. Bingöl olarak AB projelerinden en az faydalanan iller arasına girdik. Birkaç duyarlı kurumumuz dışında kimse bu kaynaklardan yararlanıp ilimize katkı sağlamaya çalışmadı. Kurumlarımız gelsin İş-Kur İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde ilimize hizmet edelim. Proje üretelim. Bizde bu konuda elimizden gelen teknik desteği personellerimizde sağlarız. Yeter ki Bingöllümüz için bişeyler üretelim” dedi.  Kendileri gibi 10 kurumun daha benzer projeler yapması halinde Bingöl'ün istenen seviyeye ulaşacağını vurgulayan Bayram; “Tekstil alanında yaptığımız trikotaj projesi ile Bingöl'de bu sektörde kalifiyeli eleman yetiştirme noktasında küçük bir adım attık. Denizli, Antep, Bursa gibi iller tekstilde kendiliğinden büyümedi. Şuna inanıyorum ki tekstil alanında Bingöl gelişebilir ve bunun ilimize büyük katkıları olur. Bu konuda da müteşebbislerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir. Bingöl için bu meslek dallarında eğitimler bir ilktir. Eğitimler ortalama 4 ay sürecek. Teorik eğitimler ESOB binasındaki Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda yapılıyor. Pratik eğitimlerde trikotaj atölyesinde yapılıyor. Bütün kursiyerlere 4 ay boyunca asgari ücret tutarında ücret ödeniyor. Kursiyerler böylece hem eğitim alacaklar hem de bu eğitim sürecinde maddi anlamda desteklenmiş olacak” ifadelerini kullandı.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın