KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

İşte TFF'nin yabancı sınırı önerisi!

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun yabancı sınırı görüşünü paylaştı.

İşte TFF`nin yabancı sınırı önerisi!
03 TEMMUZ 2020 CUMA 13:20
0
2598
0
AA aa

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, beIN Sports'a yaptığı açıklamalarda TFF'nin kulüpler ile yaptığı görüşmede ilk 11'de önümüzdeki sezon 8, daha sonraki sezonlar için 7 ve 6 yabancı sınırlaması getirmeyi planladığını söyledi. Öte yandan Sepil, önümüzdeki sezon takımların kadrosunda en fazla 12 yabancı oyuncuya izin verilmek istendiğini kaydetti.

İŞTE MEHMET SEPİL'İN AÇIKLAMASI

Yabancı sınırı kritik bir konu. Öyle bir konu ki herkes kendine göre haklı. Biz kulüplerle neyi tartıştık? Bize bir öneriyle gelindi federasyon tarafından ve kulüplerin düşüncesi soruldu. Geçmişte konuşma bazında, resmi olmayan bir takım görüşmeler yapıldı. Bu konunun herkes tarafından değişik değerlendirildiğini de biliyoruz. Burada Nihat başkana iltifat yapmam gerekiyor. Kulüpler Birliği Başkanı seçildiğimde, kulüpler olarak tek bir görüş oluşturma şansımız olmadığını söyledim. Kulüpler bunu kendi arasında değerlendirsin, aynı zamanda federasyonun görüşü nediri sorduk.

Federasyon hem milli takımdan, hem de kulüplerden sorumlu. Hem milli takım hocalarının görüşlerini almaları, hem de kulüplerin görüşlerini almaları gerekiyor. Kulüpler geldiğini biliyordu ama bizden toplu bir görüş gelmemişti. Federasyon, bir planlamanın milli takımlar için uygun olduğunu düşündük diye görüş verdi.

YABANCI SINIRI VE ALTYAPI KONUSU

Ortada verilmiş bir karar yok, sadece Kulüpler Birliğine federasyonun bir öneri paketi var. Kaç oyuncuyla imzalayabilir konusuyla başlayalım. Şu anda 14 oyuncuyla imzalanabiliyor, onların aklından 12 geçtiğinin yönünde bir düşünde olduğu söylendi. İstanbul kulüpleri özellikle, bunun zor olacağını, ellerindeki oyuncuların kontratları olduğunu söyledik. Federasyon, Nihat başkan söyledi. Değişik kulüplerin, değişik düşünceleri olabilir. 14 oyuncuda kalmanın doğru olacağı yönünde biz görüş bildirdik, 14'te kalması yönünde genel bir görüş geldi. Onun dışında önümüzdeki 3 sene içinde sahada olabilecek yabancı sayısı ile ilgili öneri getirildi. Federasyonun önerisi, 2020-21 sezonu için 8, diğer seneler 7 ve 6 şeklinde indirilmesi önerisiyle geldi.

Yine federasyon tarafından altyapıdan oyuncu oynatma konusunun federasyon tarafından önemsendiği bilgisi geldi. Önümüzdeki seneden itibaren ilk 11'de altyapıdan minimum 1, sonra da 2'ye çıkması yönünde bir görüş geldi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın