KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Işte perinçek'i yakan ifade

"Mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir"

Işte perinçek`i yakan ifade
23 MART 2008 PAZAR 09:39
0
1436
0
AA aa
Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Öztürk verdiği ifadede, ‘İşçi Partisi ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir' dedi

Ergenekon soruşturması kapsamında, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün, Danıştay saldırısı sonrasındaki ifadesinde, önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında çarpıcı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Kendisinin bir dönem Perinçek'in danışmanlığını yaptığını anlatan Öztürk, “İşçi Partisi (İP) ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir” dedi.

Danıştay saldırısının ardından İstanbul'da yakalanarak Ankara'ya getirilen ve 25 Mayıs 2006'da resmi ifade tutanağına imza atan Öztürk, Ulusal Kanal, Aydınlık Dergisi, İP çevresi ve Doğu Perinçek'le ilgili bildiklerinin sorulması üzerine şu iddialarda bulundu: 

-  Perinçek, son dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneklerinden beslenmiştir. Kamuoyu, Perinçek'in iyi bir istihbarat ve hatta askeri kanaldan beslendiğini düşünür. Oysa Perinçek daha çok Rusya ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi içerisinde olan gruplarca yönlendirilmektedir. Ayrıca, Alman ve İngiliz istihbaratlarıyla diyalogları vardır.

-  Hiçbir zaman özeleştirisi doğrultusunda davranmayan Perinçek ve partisi, giderek artan bir ivme ile eski yapısına dönmeye başladı. En büyük koz olarak elinde tuttuğu ve savunduğu “Avrasyacılık” ise içini netleştiremediği risk dolu bir açılım olarak kaldı, başarısızlığa uğradı. Daha çok askeri kanada yakın görünmek için son dönemde TSK'nın stratejilerine benzer politikalar üretti ve söylemde bulundu.

-  Perinçek ve grubunun özellikle 2003'ten itibaren TSK yanında yer almasının gerçek sebebi TSK'nın varlığını ve stratejilerini benimsemekten kaynaklanmıyordu. Perinçek ve grubu kendisi için TBMM'de birkaç sandalye arıyor, bu nedenle mevcut siyasi yapının dağılmasını, kurulacak yeni siyasi yapı içinde de kendilerine yer edinmek istiyorlardı.

-  Parti içi yönetim aslında TSK'nın benimsemeyeceği bir yönde değişirken, bunu maskelemeyi iyi bilen parti yönetimi hâlâ askeri bir müdahaleyi beklemektedir. İP ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir.

-  Alparslan Arslan'ın (Danıştay saldırısı faili) siyasi görüşü, Perinçek'in son dönem politik açılımlarına ters düşmemektedir. Arslan ve benzeri şahısların profilleri ve eylemsel yapıları Perinçek için tercih sebebidir. Çünkü Perinçek, sıraladığımız istek ve amaçlarına ulaşmak için her yolu deneyebilecek bir yapıdadır.




MİLLİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın