KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Işte bombacının gerçek kimliği!

Ankara’da, polisin ‘dur ihtarına’ uymayıp içinde bulundukları aracı bombalı aracı patlatanlardan Bingöllü olduğu belirtilen Harun Aslan’ın aslında Bingöllü olmadığı, sadece doğum yerinin Bingöl yazıldığı belirtildi. Arslan’ın memleketi….

Işte bombacının gerçek kimliği!
08 EKİM 2016 CUMARTESİ 18:45
0
3858
0
AA aa

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Sabah saat 06.00 sıralarından polis ekipleri 2 teröristin yakalanması için operasyon düzenledi. 2 terörist, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Saldırı hazırlığında olan ve operasyon sırasında kendini patlatan kadın terörist 1990 doğumlu Mahide Ataş, erkek terörist ise Bingöl Doğumlu Harun Arslan…

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara'da Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist, düzenlenen operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Ankara Valisi Topaca, "Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı" dedi.

"BİZ MÜDAHALE ETMEDEN KENDİLERİNİ PATLATTILAR"

Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi, "PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi" diye konuştu.

"ARACA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR"

Ankara Valisi Topaca, "Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı asmışlar" dedi.

Bombalı saldırıda kullanmak üzere hazırlanan otomobilde teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk bayrağı da olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplanarak götürüldü. Emniyet yetkilileri, teröristlerin muhtemel bir bombalı araç saldırısı hazırlığı ile 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.

BOMBACI İHBARI DİYARBAKIR'DAN

Bombacıların ihbarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü Diyarbakır'dan telefonla arayan bir kişinin yaptığı ortaya çıktı.

Eylem hazırlığındaki Harun Arslan ve Mahide Ateş oldukları öğrenilirken, Harun Arslan'ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süreden beri kayıp olduğu öğrenildi. Ailesi tarafından emniyete kayıp başvurusu olduğu öğrenilen Arslan'ın uzun süreden beri polis tarafından arandığı kaydedildi.

HARUN ARSLAN DİYARBAKIRLI

Kimliğinde doğum yeri “Bingöl” yazılan ve kamuoyuna Bingöllü olduğu deklare edilen bombacılardan Harun Aslan'ın Bingöllü olmadığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Kimliğinde doğum yeri ‘Bingöl' yazan Harun Arslan, aslen Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yalaza Köyü nüfusuna kayıtlı. Ailesi de Lice'de ikamet ediyor. Babasının ne iş yaptığı bilgisi henüz bulunmuyor ancak babasının Bingöl'de çalışmış olabileceği, Harun Arslan'ın da bu sırada Bingöl'de doğduğu için doğum yerinin ‘Bingöl' yazdığı belirtiliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın