KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Işsizlik oranı arttı

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranı Mayıs ayında 0,1 puanlık artış ile yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti.

Işsizlik oranı arttı
15 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ 23:47
0
1748
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Mayıs ayı İşgücü İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 106 bin kişi artarak 2 milyon 895 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 0,1 puanlık azalış ile yüzde 11,3 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 0,4 puanlık artış ile yüzde 17,4 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 0,1 puanlık artış ile yüzde 9,6 olarak gerçekleşti.

İSTİHDAM ORANI YÜZDE 47,5

İstihdam edilenlerin sayısı 2016 yılı Mayıs döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 795 bin kişi artarak 27 milyon 867 bin kişi, istihdam oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 47,5 oldu. Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 234 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 1 milyon 29 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 19,9'u tarım, yüzde 19,3'ü sanayi, yüzde 7,7'si inşaat, yüzde 53,1'i ise hizmetler sektöründe yer aldı. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 1,6 puan, inşaat sektörünün payı 0,5 puan artarken, tarım sektörünün payı 1,4 puan, sanayi sektörünün payı ise 0,7 puan azaldı.

İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI YÜZDE 52,5 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

İşgücü 2016 yılı Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 902 bin kişi artarak 30 milyon 763 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,8 puan artarak yüzde 52,5 olarak gerçekleşti. Aynı dönemler için yapılan kıyaslamalara göre; erkeklerde işgücüne katılma oranı 0,7 puanlık artışla yüzde 72,5, kadınlarda ise 0,8 puanlık artışla yüzde 32,9 olarak gerçekleşti.

Kayıt dışı çalışanların oranı yüzde 33,8 olarak gerçekleşti. Mayıs 2016 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,2 puan azalarak yüzde 33,8 olarak gerçekleşti.

Kamu istihdamı yüzde 5,5 arttı. Maliye Bakanlığı tarafından derlenen verilere göre, 2016 yılı II. döneminde toplam kamu istihdamı 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,5 oranında artarak 3 milyon 622 bin kişi olarak gerçekleşti.

Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam azaldı, işsizlik arttı. Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam bir önceki döneme göre 4 bin kişi azalarak 27 milyon 430 bin kişi olarak gerçekleşti. İstihdam oranı değişim göstermeyerek yüzde 46,8 oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 146 bin kişi artarak 3 milyon 131 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı 0,4 puanlık artış ile yüzde 10,2 oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı bir önceki döneme göre 0,2 puan artarak yüzde 52,1 olarak gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, hizmet sektöründe 53 bin, sanayi sektöründe 5 bin kişi artarken, inşaat sektöründe 11 bin, tarım sektöründe 50 bin kişi azaldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın