Hamas polisi ve sağlık görevlileri, patlamanın, İslami Cihad'ın askeri kanadının önde gelen üyelerinden Eyman Atallah Fayed'in evinde meydana geldiğini söylediler.
İslami Cihad Sözcüsü Ebu Hamza da evin, İsrail hava saldırısında vurulduğunu belirtirken, Hamas güvenlik yetkilileri ise patlamanın nedeninin kesin olarak bilinmediğini bildirdiler.
Patlamanın olduğu Bureyj mülteci kampındaki evin sahibi İslami Cihad'ın askeri kanadının lideri Eyman Atallah Fayed'in de öldüğü bildirildi.
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 3 katlı ev yerle bir olurken, yakınındaki 6 evde de büyük hasar meydana geldi.
Patlamada yaralanan 80 kişiden 9'unun sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.
İslami Cihad'dan yapılan açıklamada, İsrail, misilleme saldırıları düzenleneceği yolunda tehdit edildi.
Yerel kaynaklar, bir İsrail F-16'sından atılan füzenin Fayid'in evini vurduğunu ileri sürmelerine karşın İsrail ordusu, patlamayla bir ilgisinin olmadığını ve bölgede bir yeri vurmadığını savundu.