Karlıova'da Mehmet Nesih Uğur'un 9 yaşındaki kızı Hivda, doğuştan belden aşağısı felçli olduğu için geçirdiği tüm ameliyatlara rağmen düzelmedi. Okumak istediği için 11 Mart İlköğretim Okulu 1'inci sınıfına bu yıl kaydı yapılan ve babası Mehmet Nesih ile annesi İkram Uğur'un her gün kucağında okula götürüp getirdiği minik Hivda'nın akülü bir araç isteğiyle ilgili haberlerin gazetelerde yer alması üzerine Türkiye'nin birçok yerinden hayırseverler harekete geçti.
“Boşverin ismimi siz sadece adresi verin”
Geçen hafta Mehmet Nesih Uğur'u arayan bir hayırsever, Hivda'ya akülü araç göndereceğini belirterek ev adresini istedi.
Baba Mehmet Nesih Uğur'un "İsminizi öğrenebilir miyim?" sorusuna ‘Boşverin ismimi siz sadece adresi verin' dedi. Bir hafta sonra Bingöl kent merkezindeki kargo şirketinin araması üzerine kente giden Mehmet Nesih Uğur, kim tarafından gönderildiği yazılmayan kargodan kızının hayali olan akülü özürlü aracı çıkınca çok sevindi.
Baba Mehmet Nesih Uğur: “Bir hafta önce biri telefonla beni aradı. Kızıma bir akülü araç göndereceğini söylerken adını vermeden telefonu kapattı. Bir hafta sonra kargo şirketinden aradılar. Kargoyu açtığımızda ise kızımın hayali olan akülü araç vardı. İsmini bile bilmediğimiz hayırsevere çok teşekkür ediyoruz. Sanırım bu işi reklama dönüştürmek istemediği için adını bile kargoya yazmadı. Kargonun gönderici bölümünün yanı sıra aracın teslim faturasında bile isim yoktu. Ülkemizde böylesi hayırseverlerin olması bizleri çok duygulandırdı. Kızımı artık her gün kucağımda okula götürüp getirmeyeceğim. Kızım kendi aracıyla okula gidip gelecek. Kızımı okutmak için elimden gelen bütün çabayı sarf edeceğim. Yeter ki kızım mutlu olsun” dedi.
Akülü aracına kavuşan Hivda Uğur ise, okula gidip- gelirken artık anne ve babasına yük olmayacağı için çok mutlu olduğunu belirterek: “Yürüyemediğim için her gün babam veya annem beni kucağında okula götürüp getiriyordu. Akülü bir aracımın olmasını çok istiyordum. Haber gazetelerde çıktıktan sonra ise ismini vermeyen bir hayırsever bana akülü araç göndermiş. İsmini bilmediğim bu hayırsever amcaya çok teşekkür ediyorum. Artık babam ve anneme okula gidip gelişlerde yük olmayacağım” şeklinde konuştu.