KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

İş dünyasından destek mesajı: Daha fazla üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni işe girecek işçilerin 3-6 ay tüm ücret ve primlerini devletin ödeyeceğini açıklaması iş dünyasını sevindirdi. 'İşbaşı Destek Programı'yla hem istihdam hem de üretim artacak.

İş dünyasından destek mesajı: Daha fazla üreteceğiz
14 NİSAN 2022 PERŞEMBE 10:50
0
921
1
AA aa

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı işbaşı eğitim programı desteğinin detayları netleşti. Buna göre, programa katılmak isteyen işçilerden, 15 yaşını tamamlamış ve İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması şartı aranacak. Çalışanın işverenin birinci veya ikinci derece akrabası olmaması gerekiyor. Ayrıca programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan iş yerlerinde sigortalı olmama şartı da aranacak.

HANGİ İŞVEREN YARARLANACAK?

Programdan faydalanmak isteyen işverenler için de şartlar netleşti. Buna göre, işveren en az 5 sigortalı çalıştıracak ve İŞKUR'a kayıtlı olacak. Katılımcıların en az yüzde 70'ini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az üç katı kadar süreyle istihdam etmeyi garantileyecek. İşverenler, aynı ilde ve aynı vergi numarası altında yer alan iş yerlerinde çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 30'una kadar katılımcı talep edebilecek.

ÜCRETLER ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDAN

İşbaşı eğitim programının süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki iş yerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak belirlendi. Program günde en az 5, en fazla 8 saat olacak. Haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanacak. İşbaşı eğitim programı katılımcılarından iş arayan statüsündekilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara 81,80 TL verilecek.

OYUN PROGRAMCISI, İHA MÜHENDİSİ...

Ağ teknolojileri uzmanı, ağ veri tabanı yöneticisi, animasyon programcısı, bilgi güvenlik uzmanı, bilgisayar oyunları programcısı, biyomedikal mühendisi, cevher hazırlama mühendisi, bulut bilişim uzmanı, dijital adli tıp uzmanı, enerji sistemleri mühendisliği, güneş enerji sistemleri teknisyenliği, havacılık mühendisi, İHA pilotu, internet geliştiricisi, iş zekası uzmanı gibi mesleklerin yer aldığı geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda ise katılımcılara günlük 179,95 TL ödenecek. Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de program süresince karşılanacak.

NEREYE BAŞVURULACAK?

İŞKUR'un yaptığı ödemenin dışında işveren de kendisi aylık brüt asgari ücretin yarısını geçmeyecek şekilde ödeme yaparsa gelir vergisinde indirim yapılacak. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlar, işbaşı eğitim programlarına 81 ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl müdürlükleri ile hizmet merkezlerinden ve İŞKUR e-Şube üzerinden başvuru yapabilecek.

ÜRETİM ARTACAK

İstihdamı artırmak için işverene sağlanacak işbaşı desteği iş dünyasında yüzleri güldürdü. ATO Başkanı Gürsel Baran, programın istihdamı artırmak için ihtiyaç duyulan olumlu ivmeyi sağlayacağını söyledi. Baran, “3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ile sosyal destek primlerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanmasının, istihdamı artırmak için ihtiyaç duyulan olumlu ivmeyi sağlayacak” dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, hayata geçirilen işbaşı destek programının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan istihdama çözüm olacağını kaydetti. OSTİM Başkanı Orhan Aydın, “İşbaşı destek programları ile birlikte çalışan sayımız artacak ve daha fazla üreteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91588)
15 Nisan 2022 Cuma 00:41
Eeee 3 aydan sonra adam çıkış verecek ne olacak 3 ay destek veriyor diye işsizlik mi bitecek.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın