KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti

Dolandırıcılar Türkiye'de en çok kullanılan bir e-ticaret firması adına 3 bin TL'ye kadar günlük maaş verileceğini söyleyerek iş arayanları mağdur ediyor.

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 10:00
0
4291
0
AA aa

Şikayetvar sitesinde de birçok kullanıcının şikayet ettiği yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. İş arayanların cep telefonlarına gönderilen SMS nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor.

Türkiye'nin en çok müşterisi olan e-ticaret sitelerinden Hepsiburada adına SMS gönderen dolandırıcılar, iş arayanları ağına düşürüyor. İş arayanlara gönderilen mesaj ise şu şekilde:

“Merhabalar, Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm, açık pozisyonlar nedeniyle sizi evden part-time çalışmaya davet edeceğiz, maaş aynı gün ödenecek, günlük 800-3000 TL. Otomatik olarak eklemek için bağlantıya tıklayın. Hakkında danışmak için bana ulaşın.”

Bu mesajı alanların bir kısmı, gerçekten böyle bir iş ilanı olduğunu düşünerek ilgili numarayla iletişime geçiyor. Ardından dolandırıcıların kurduğu sistem devreye giriyor.

Öncelikle dolandırıcıların oluşturduğu bir iş başvuru formunun yer aldığı link gönderiliyor. Ancak buraya girilen tüm bilgiler dolandırıcılar tarafından kayıt altına alınıyor. Ayrıca siteye girildiğinde kullanıcıların güvenlik iznine evet demesi durumunda telefon rehberi de karşı tarafa iletiliyor.

Böylelikle dolandırıcıların elinde yüzlerce yeni numara oluyor. Ayrıca numaranın elde edildiği kişinin adı kullanılarak kişinin rehberindeki kişiler daha kolay dolandırılıyor. 

Eğer site sizden daha fazla güvenlik izni talep ederse banka hesaplarınıza dahi erişebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hepsiburada, mesajın kendileri tarafından gönderilmesiğini açıklasa da tuzağa düşen birçok mağdur var. 

HİÇBİR LİNKE DÜŞÜNMEDEN TIKLANMAMALI

Link arkadaşınızdan veya güvendiğiniz kişilerden dahi gelse tıklanmamalıdır. Ayrıca ön izleme yapılarak sitenin tasarımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dolandırıcılar bu tarz siteleri genellikle klonladığı için özensiz bir şekilde hazırlanıyor. Bu tasarımı bozuk sitelere hiçbir şekilde girilmemelidir.

Ancak bazı dolandırıcılar siteleri kusursuz bir şekilde kopyalayabiliyor. Bu durumda ise adres dikkatlice okunmalıdır. Adreste bir harfin dahi eksik olması o sitenin sahte olduğu gösterir.

Son olarak adres uzantılarına da dikkatle bakmakta fayda var. Dolandırıcılar genellikle ücretsiz verilen ya da kimlik bilgisi istemeyen alan adlarını tercih eder. Bunlar ise genellikle .tk, .xyz gibi adreslerdir. 

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın