KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti

Dolandırıcılar Türkiye'de en çok kullanılan bir e-ticaret firması adına 3 bin TL'ye kadar günlük maaş verileceğini söyleyerek iş arayanları mağdur ediyor.

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 10:00
0
5079
0
AA aa

Şikayetvar sitesinde de birçok kullanıcının şikayet ettiği yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. İş arayanların cep telefonlarına gönderilen SMS nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor.

Türkiye'nin en çok müşterisi olan e-ticaret sitelerinden Hepsiburada adına SMS gönderen dolandırıcılar, iş arayanları ağına düşürüyor. İş arayanlara gönderilen mesaj ise şu şekilde:

“Merhabalar, Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm, açık pozisyonlar nedeniyle sizi evden part-time çalışmaya davet edeceğiz, maaş aynı gün ödenecek, günlük 800-3000 TL. Otomatik olarak eklemek için bağlantıya tıklayın. Hakkında danışmak için bana ulaşın.”

Bu mesajı alanların bir kısmı, gerçekten böyle bir iş ilanı olduğunu düşünerek ilgili numarayla iletişime geçiyor. Ardından dolandırıcıların kurduğu sistem devreye giriyor.

Öncelikle dolandırıcıların oluşturduğu bir iş başvuru formunun yer aldığı link gönderiliyor. Ancak buraya girilen tüm bilgiler dolandırıcılar tarafından kayıt altına alınıyor. Ayrıca siteye girildiğinde kullanıcıların güvenlik iznine evet demesi durumunda telefon rehberi de karşı tarafa iletiliyor.

Böylelikle dolandırıcıların elinde yüzlerce yeni numara oluyor. Ayrıca numaranın elde edildiği kişinin adı kullanılarak kişinin rehberindeki kişiler daha kolay dolandırılıyor. 

Eğer site sizden daha fazla güvenlik izni talep ederse banka hesaplarınıza dahi erişebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hepsiburada, mesajın kendileri tarafından gönderilmesiğini açıklasa da tuzağa düşen birçok mağdur var. 

HİÇBİR LİNKE DÜŞÜNMEDEN TIKLANMAMALI

Link arkadaşınızdan veya güvendiğiniz kişilerden dahi gelse tıklanmamalıdır. Ayrıca ön izleme yapılarak sitenin tasarımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dolandırıcılar bu tarz siteleri genellikle klonladığı için özensiz bir şekilde hazırlanıyor. Bu tasarımı bozuk sitelere hiçbir şekilde girilmemelidir.

Ancak bazı dolandırıcılar siteleri kusursuz bir şekilde kopyalayabiliyor. Bu durumda ise adres dikkatlice okunmalıdır. Adreste bir harfin dahi eksik olması o sitenin sahte olduğu gösterir.

Son olarak adres uzantılarına da dikkatle bakmakta fayda var. Dolandırıcılar genellikle ücretsiz verilen ya da kimlik bilgisi istemeyen alan adlarını tercih eder. Bunlar ise genellikle .tk, .xyz gibi adreslerdir. 

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın