KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti

Dolandırıcılar Türkiye'de en çok kullanılan bir e-ticaret firması adına 3 bin TL'ye kadar günlük maaş verileceğini söyleyerek iş arayanları mağdur ediyor.

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 10:00
0
4565
0
AA aa

Şikayetvar sitesinde de birçok kullanıcının şikayet ettiği yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. İş arayanların cep telefonlarına gönderilen SMS nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor.

Türkiye'nin en çok müşterisi olan e-ticaret sitelerinden Hepsiburada adına SMS gönderen dolandırıcılar, iş arayanları ağına düşürüyor. İş arayanlara gönderilen mesaj ise şu şekilde:

“Merhabalar, Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm, açık pozisyonlar nedeniyle sizi evden part-time çalışmaya davet edeceğiz, maaş aynı gün ödenecek, günlük 800-3000 TL. Otomatik olarak eklemek için bağlantıya tıklayın. Hakkında danışmak için bana ulaşın.”

Bu mesajı alanların bir kısmı, gerçekten böyle bir iş ilanı olduğunu düşünerek ilgili numarayla iletişime geçiyor. Ardından dolandırıcıların kurduğu sistem devreye giriyor.

Öncelikle dolandırıcıların oluşturduğu bir iş başvuru formunun yer aldığı link gönderiliyor. Ancak buraya girilen tüm bilgiler dolandırıcılar tarafından kayıt altına alınıyor. Ayrıca siteye girildiğinde kullanıcıların güvenlik iznine evet demesi durumunda telefon rehberi de karşı tarafa iletiliyor.

Böylelikle dolandırıcıların elinde yüzlerce yeni numara oluyor. Ayrıca numaranın elde edildiği kişinin adı kullanılarak kişinin rehberindeki kişiler daha kolay dolandırılıyor. 

Eğer site sizden daha fazla güvenlik izni talep ederse banka hesaplarınıza dahi erişebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hepsiburada, mesajın kendileri tarafından gönderilmesiğini açıklasa da tuzağa düşen birçok mağdur var. 

HİÇBİR LİNKE DÜŞÜNMEDEN TIKLANMAMALI

Link arkadaşınızdan veya güvendiğiniz kişilerden dahi gelse tıklanmamalıdır. Ayrıca ön izleme yapılarak sitenin tasarımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dolandırıcılar bu tarz siteleri genellikle klonladığı için özensiz bir şekilde hazırlanıyor. Bu tasarımı bozuk sitelere hiçbir şekilde girilmemelidir.

Ancak bazı dolandırıcılar siteleri kusursuz bir şekilde kopyalayabiliyor. Bu durumda ise adres dikkatlice okunmalıdır. Adreste bir harfin dahi eksik olması o sitenin sahte olduğu gösterir.

Son olarak adres uzantılarına da dikkatle bakmakta fayda var. Dolandırıcılar genellikle ücretsiz verilen ya da kimlik bilgisi istemeyen alan adlarını tercih eder. Bunlar ise genellikle .tk, .xyz gibi adreslerdir. 

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
02:02
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
26.02.2026
02:01
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: '2026 Finansa Erişim Açısından Daha Olumlu Olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve faizlerin düşüş seyrine girdiğini belirterek, 2026 yılının finansmana erişim açısından daha olumlu bir dönem olacağını ifade etti.
26.02.2026
01:59
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
01:58
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl`de Yapılacak
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
01:57
Bingöl Üniversitesi`nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi'nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi, ileri analiz sistemiyle teknik kapasitesini artırdı. Yeni cihazla birlikte çok sayıda alanda yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek.
26.02.2026
01:57
BİGED`den Öğrencilere İftar Programı
BİGED'den Öğrencilere İftar Programı
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın