KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti

Dolandırıcılar Türkiye'de en çok kullanılan bir e-ticaret firması adına 3 bin TL'ye kadar günlük maaş verileceğini söyleyerek iş arayanları mağdur ediyor.

İş arayanları hedef alıyorlar! Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 10:00
0
4780
0
AA aa

Şikayetvar sitesinde de birçok kullanıcının şikayet ettiği yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. İş arayanların cep telefonlarına gönderilen SMS nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor.

Türkiye'nin en çok müşterisi olan e-ticaret sitelerinden Hepsiburada adına SMS gönderen dolandırıcılar, iş arayanları ağına düşürüyor. İş arayanlara gönderilen mesaj ise şu şekilde:

“Merhabalar, Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm, açık pozisyonlar nedeniyle sizi evden part-time çalışmaya davet edeceğiz, maaş aynı gün ödenecek, günlük 800-3000 TL. Otomatik olarak eklemek için bağlantıya tıklayın. Hakkında danışmak için bana ulaşın.”

Bu mesajı alanların bir kısmı, gerçekten böyle bir iş ilanı olduğunu düşünerek ilgili numarayla iletişime geçiyor. Ardından dolandırıcıların kurduğu sistem devreye giriyor.

Öncelikle dolandırıcıların oluşturduğu bir iş başvuru formunun yer aldığı link gönderiliyor. Ancak buraya girilen tüm bilgiler dolandırıcılar tarafından kayıt altına alınıyor. Ayrıca siteye girildiğinde kullanıcıların güvenlik iznine evet demesi durumunda telefon rehberi de karşı tarafa iletiliyor.

Böylelikle dolandırıcıların elinde yüzlerce yeni numara oluyor. Ayrıca numaranın elde edildiği kişinin adı kullanılarak kişinin rehberindeki kişiler daha kolay dolandırılıyor. 

Eğer site sizden daha fazla güvenlik izni talep ederse banka hesaplarınıza dahi erişebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hepsiburada, mesajın kendileri tarafından gönderilmesiğini açıklasa da tuzağa düşen birçok mağdur var. 

HİÇBİR LİNKE DÜŞÜNMEDEN TIKLANMAMALI

Link arkadaşınızdan veya güvendiğiniz kişilerden dahi gelse tıklanmamalıdır. Ayrıca ön izleme yapılarak sitenin tasarımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dolandırıcılar bu tarz siteleri genellikle klonladığı için özensiz bir şekilde hazırlanıyor. Bu tasarımı bozuk sitelere hiçbir şekilde girilmemelidir.

Ancak bazı dolandırıcılar siteleri kusursuz bir şekilde kopyalayabiliyor. Bu durumda ise adres dikkatlice okunmalıdır. Adreste bir harfin dahi eksik olması o sitenin sahte olduğu gösterir.

Son olarak adres uzantılarına da dikkatle bakmakta fayda var. Dolandırıcılar genellikle ücretsiz verilen ya da kimlik bilgisi istemeyen alan adlarını tercih eder. Bunlar ise genellikle .tk, .xyz gibi adreslerdir. 

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın