KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Iranlı general incirlik'te sorgulandı

İranlı general Askari'nin ilk olarak İncirlik'e götürüldüğü, buradan da Avrupa'daki gizli bir CİA merkezine nakledildiği öne sürüldü.

Iranlı general incirlik`te sorgulandı
14 MART 2007 ÇARŞAMBA 14:21
0
1208
0
AA aa
İstanbul'da kaybolan emekli İranlı general Ali Rıza Askari, gündemi işgal etmeyi sürdürüyor. İran basını, konuya yakın bir kaynağa dayanarak Askari'nin ilk olarak İncirlik'e götürüldüğünü, buradan da Avrupa'daki gizli bir CİA merkezine nakledildiğini iddia etti.

Tehran Times'de yayınlanan ve adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan habere göre, İran eski savunma bakan yardımcısı emekli general Askari, Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret sırasında Batı istihbarat ajanslarınca kaçırıldı.
Bunun ardından Askari'nin, “Türkiye'deki ABD askeri üssü İncirlik”e götürüldüğü”, buradan da Avrupa'daki gizli bir CİA merkezine nakledildiği öne sürüldü.

Söz konusu kaynak, “Son bilgilere göre, ABD, İsrail ve İngiliz ajanlarından oluşan bir komite, Askari'yi zihnen ve fiziksel olarak ve ABD kuvvetlerince Guantanamo ve Abu Greib'de tutuklulara uyguladığı yöntemlerle işkence yapıyor” diye konuştu.

Haberde Askari'nin ailesi, Tahrah'daki Türk Büyükelçiliğine gittiğini belirtirken de ailenin Türkiye'yi, İsrailli veya ABD istihbarat ajanslarınca gerçekleştirilen kaçırma olayından sorumlu tuttukları da belirtildi.

(ANKA)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın