KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Internet üzerinden üniversiteye hazırlık

Türkiye'de üniversiteye hazırlanan 2 milyondan fazla genç, 350 YTL'ye web tabanlı ÖSS eğitimi alabilecek. 350 milyon YTL'ye alınacak web tabanlı eğitimde 13 ders var.

Internet üzerinden üniversiteye hazırlık
27 EYLÜL 2006 ÇARŞAMBA 10:06
0
1527
0
AA aa
Kavrakoğlu Management Institute'un (KMI), Fen Bilimleri Merkezi Dershanelerinin desteği ile hazırladığı interaktif içerikli ''kazanırız.biz'' programı, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

''kazanırız.biz'' programı, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, Türkçe, edebiyat, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık alanında etkileşimli ve görsel materyallerle desteklenmiş ders anlatımları ve 5 bini çözümlü 60 bin soru bankasından oluşuyor. Toplantıda konuşan KMI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kavrakoğlu, projenin Türkiye'de, üniversite hazırlık maliyetini karşılayamayan gençler için fırsat eşitliği yaratacak şekilde maliyetlendirildiğini söyledi.

Proje ortakları ile oluşturulan yaratıcı çözümlerle her öğrencinin kolaylıkla sahip olabileceği bir ürün ortaya koyduklarını aktaran Kavrakoğlu, programı teknoloji ile eğitimin buluştuğu yepyeni bir program olarak niteledi. Kavrakoğlu, soruları yanıtlarken de, en büyük hayalinin her öğrencinin lise, hatta üniversiteyi bu şekilde bitirmesi olduğunu dile getirdi.

Sabancı Üniversitesi'nin kurulması için 180 milyon dolar harcandığını, her yıl 15-20 milyon dolarlık da ek yatırım yapıldığını ifade eden Kavrakoğlu, ''Sanal bir üniversite 40-50 milyon dolara oluşturulabilir. Ve 100 bin öğrenci internet üzerinde üniversite eğitimi alabilir. Bunun dünyada örnekleri var'' diye konuştu. KMI Eğitim Grubu Genel Direktörü Zeki Gün de programın işleyişi hakkında bilgi verdi.

2007 yılında 2,2 milyon kişinin ÖSS'ye gireceğini, bunlardan sadece 800 binini dersaneye gidebildiğini belirten Gün, dershaneye ödenen ortalama yıllık ücretin 3 bin YTL olduğunu ifade etti. ''www.kazanırız.biz'' sitesinin herkese açık olduğunu, burada öğrencilere üniversiteler ve tercihler konusunda ücretsiz bilgi sunulduğunu aktaran Gün, derslere ve sınav sorularına ulaşmak için paketi satın almak gerektiğini söyledi. Gün, paketten çıkan şifre ile sisteme giriş yapıldığını anlatarak, Ekim-Haziran döneminde müfredatın izlenebileceğini aktardı.

-PROJE DESTEKLEYİCİLERİ-

Toplantıya katılan Toshiba TNB A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Biter, Vestel Şirketler Grubu Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Intel Türkiye Genel Müdürü Özerk Ege Ertem, Estore Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato ve Yurtiçi Kargo Genel Müdürü A. Cemil Erman da birer konuşma yaparak, projeye katkılarını anlattılar. Verilen bilgiye göre, Toshiba'nın avantaj paketi içinde 3 farklı model dizüstü bilgisayarla birlikte ''kazanırız.biz'' uygun fiyatla satılacak.

Vestel ise, ''kazanırız.biz'' markalı, uygun maliyetle, özel olarak ürettiği PC'leri, Vestel bayilerinden gençlere ulaştıracak. Bunun yanı sıra ''kazanırız.biz'', Türkiye genelindeki bin 230'dan fazla Vestel satış noktasından avantajlı paketler halinde bilgisayarlarla birlikte veya tek başına satın alınabilecek. Ürün, Türkiye genelinde kitabevleri ve teknolojik ürünler satan mağazaların yanı sıra www.estore.com.tr aracılığı ile İnternetten de satılacak. İnternet üzerinden satışta Yurtiçi Kargo, gençlere destek vermek amacıyla, dağıtım hizmetlerini ücretsiz olarak sağlayacak

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın