KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Inandığımız gibi yaşamalıyız

Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında, Müslümanların inançları doğrultusunda yaşamaları gerektiği vurgulandı.

Inandığımız gibi yaşamalıyız
05 NİSAN 2017 ÇARŞAMBA 23:03
0
1597
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Platforma üye Solhan Çağrı-Der'in gerçekleştirdiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu mevlidi şerifle devam eden etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Burada katılımcılara hitap eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin, yine bir Kutlu Doğum ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaçin, “Allah Resulü'nün gelişini tekrar kutluyor ve bir araya gelip onun mücadelesini, amacını, gayesini, ne için geldiği, nasıl bir mücadele verdiği, kimlere karşı mücadele verdiğini açıklamaya çalışacağız. Yüce Allah şu imtihan sahnesi denen dünyayı peygambersiz bırakmadı. En zifiri karanlık dönemlerde bile Allah peygamberlerini göndermiştir. Hz. Muhammed'in geldiği ortamda vahşet, zalimlik, karanlık ve kötülüğün her çeşidi zirve yapmıştır. İnsanlar evlatlarını diri diri toprağa gömen bir toplum haline gelmişlerdi. Bir insan evladına acımadan onu öldürüyorsa artık hayvanlıktan daha aşağı bir dereceye inmiştir. Çünkü hayvan dahi evladına bir şefkat ve merhamet göstermektedir. İnsanların hepsi bir peygamberin gelişini bekliyorlardı.” dedi.

“HZ. MUHAMMED İNSANLIK İÇİN MÜJDELEYİCİ VE UYARICI OLARAK GÖNDERİLDİ”

Allah'ın, insanlığın kurtuluşu için 20 Nisan 571 tarihinde Hz. Peygamber'i gönderdiğine değinen Yaçin, sözlerine şöyle devam etti: "Hz. Muhammed tüm insanlık için müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildi. Allah Resulü 40 yaşına gelinceye kadar aynı o toplum içinde yaşayan bir insandı. 40 yaşında ilahi vahiy kendisine geldiği zaman artık farklı bir durumla o toplumun karşısına çıktı. Onlara, 'Ey insanlar, la ilahe illallah deyin ki kurtulun.' dedi. İşte mücadele o zaman başladı, ona en yakın olan insanlar ona düşman kesildiler."

Yaçin, Müslümanların iman ettikleri gibi bir hayat sürmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Allah bizden imanla birlikte amel istiyor. Yaşamamızı istiyor, inandığımız gibi yaşamamızı. Allah'a inanıp da yaşadıktan sonra hakkı haykıracak, hakkı anlatacaksınız. Nerede olursanız olun, renginiz, ırkınız ve diliniz ne olursa olsun. Hakkın haykırdığı yerde hakkın taraftarı olur. Bugün Müslümanların çektiği en büyük acının nedeni de budur. Müslümanlar çok ama haykırmada bir değiller. Müslümanlar paramparça olmuşlar, ehli küfür ve delalet silahlarını satıp biz Müslümanları birbirine öldürtüyor.”ifadelerini kullandı.

Bütün peygamberlerin insanları uyarmak için gönderildiklerini sözlerine ekleyen Yaçin, "Allah Resulü putlara tapan, evlatlarını öldüren, zulüm eden ve faizci insanlara İslam'ı anlatıp onları uyarınca hesaplarına gelmedi. Resulullah'ı çeşitli şekillerle yolundan alıkoymaya çalıştılar. Makam, mal, kadın ve servet teklif ettiler. Resulullah ise 'Vallahi siz güneşi sağ elime, ayı sol elime koysanız bile ben bu yolun yolcusuyum' dedi” ifadelerini kullandı. Program yapılan duayla son buldu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın