KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Eylül 2024 Cumartesi
°C

İmdatlarına Mehmetçik Yetişti

Bingöl'de meydana gelen depremde 2 bin 500 rakımlı yaylada yaşayanlar, çöken taş evlerin altında kalan vatandaşların yardımına ilk Mehmetçiğin ulaşarak kendilerine yardım ettiğini söyledi.

İmdatlarına Mehmetçik Yetişti
18 HAZİRAN 2020 PERŞEMBE 11:53
6
2427
2
AA aa

14 Haziran'da Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde en çok hasarı ise Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyü aldı. Köylerin yanı sıra yaylalarda büyük zarar gördü. Depremde 2 bin 500 rakımlı Malkoç yaylasında bulunan 7 taş ev yıkılırken göçük altında kalan 10 kişi yaralandı. Yaralılar, kendi imkanları ve diğer vatandaşların yardımıyla çıkmayı başardı. Yaralıların yardımına ise ilk Mehmetçiğin koştuğu öğrenildi. Normal aracın çıkamadığı yaylaya askeri araçlarla çıkan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, yaralıları araçlara alarak köyde hazır bekletilen ambulanslara yetiştirdiği bildirildi.

Yaylada kalan Ali Kulu, “Yılın 4 ayı burada hayvancılık yapıyoruz, çeşitli süt ürünlerimizi burada biriktiriyoruz. 4 ay sonucundan tekrar köye gidiyoruz. Burada deprem sonucunda 10 kadar kişi yaralandı, ağır yaralı olanlarda oldu. Burada imkanlar kısıtlı olduğundan dolayı yolumuz da kötüydü. Ambulans gelemedi buraya, yaralılarımızı askeri araçlarla gönderdik. Kendi çabamızla evlerden annemizi, babamızı çıkarmaya çalıştık. Normalde 10 haneden fazla ev var ama şuan hiç kimse yok" dedi.

Herkesin birbirine destek olmaya çalıştığını aktaran Kulu, “Deprem olduğu gün sağ olsun Mehmetçiğimiz, askerlerimiz geldi buraya yardımcı oldu. Normal araçlar gelemediğinden dolayı 4 çekerli araçlar geldi. Buradaki bütün yaralılarımızı aldılar. Sağ olsunlar ilgilendiler ve ambulansa teslim ettiler.  Ağır yaralılardan bir tanesi de annem. Omuriliğinde çatlak var. Hareket edemiyor ve ihtiyacını gideremiyor. Çok zorlanıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Depremde annem kapının önünde donmuş kalmış. Önüne bir taş düşmüş çıkamamış. Babamda şokta elini uzatıp çıkartamıyor. Gel gel diyor ama annem orada durmuş. Taşlar sağdan soldan sıkıştırmış. Annem hareket edemeyince içerideki insanlarda çıkamıyor. Orada bir delik oluşmuş, komşumuz çıktı. Daha sonra çocuğunu çıkarmış. Ardından annemi çekiyor. Babam burada donmuş bir vaziyette ağlıyor gel diyor. Sen gidersen biz mahvoluruz diyor. Annem ben öldüm diyor. Annemi getiriyorlar. Bu sefer bakıyorlar ki yengemlerin evde yıkılmış. Sonra gidip yengemi oradan çıkartıyorlar. Bazıları kendi gayreti ile çıkıyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59485)
18 Haziran 2020 Perşembe 19:04
Her zaman ve her yerde olan türk askeri,Allah sizden razı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59477)
18 Haziran 2020 Perşembe 13:21
Allah askerlerimizden razı olsun. Rabbim onları her türlü kaza ve belalardan korusun inşallah.
20.09.2024
16:34
Bingöl`deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Bingöl'deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Pendik Bingöl Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Bingöl'deki 4 köy okulundaki 300 öğrenciyi kırtasiye seti hediyesiyle sevindirdi. Başkan Kına: 'İmkanlar dahilinde bu dayanışmayı sürdüreceğiz' dedi.
20.09.2024
15:56
Bingöl`de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2012 yılında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 8 polis memuru için mevlit okutuldu.
20.09.2024
13:18
Bingöl`den 9 isim ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları` listesinde
Bingöl'den 9 isim 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde
ABD Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, Amerikalı ve Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen çalışma sonucunda yayınlanan 'Dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik dahil 9 isim yer aldı.
20.09.2024
13:01
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. Sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanacağı duyurulmuştu. ÖSYM, sınav sonuçlarını bugün açıkladı.
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın