KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Ilk taksit 30 haziran'da kadar ödenmeli

Sosyal Güvenlik Bingöl İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu, kurumlarına olan borçların yapılandırma başvuru süresinin sona erdiğini ve prim borcu olanların peşin ve taksit ödemelerinin 30 Haziran 2011 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Ilk taksit 30 haziran`da kadar ödenmeli
15 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA 08:18
0
1875
0
AA aa

Sosyal Güvenlik Bingöl İl Müdürü Mehteroğlu, yaptığı yazılı açıklamada torba yasası olarak bilinen 6111 sayılı kanuna göre 01 Mart ve 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, 26 milyon 651 bin 609 TL borç yapılandırdıklarını ve bu borçlardan 4 milyon 163 bin 280 TL tahsil ettiklerini bildirdi.

Bağ-kur pirim borcunu peşin ödeyen 156 sigortalıya yaşlılık aylığı bağlama işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Mehteroğlu, “5510 sayılı kanunun geçici 17'ncisi maddesi gereği 30 Nisan 2008 tarihi itibari ile 5 yılın üzerinde prim borçları olan ve bu borçları ödemedikleri için borçlu olunan hizmetleri askıya alınan kendi namı adına hesabına bağımsız çalışan sigortalıların, durdurulan sigortalılık sürelerine ilişkin yapılandırdıkları prim borç tutarlarının tamamını, en geç 31 Temmuz 2011 tarihine kadar, diğer prim borçlarını peşin ve taksitle ödemek üzere başvuruların ise ilk taksitlerini 30 Haziran 2011 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Taksitleri, cari primlerle birlikte ikişer aylık dönemler halinde ödenecek olup, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise bu kanun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybedeceklerdir. Sigortalıların mağdur olmamaları için ödeme tarihlerine dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın