KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

İlk kez bu kadar net konuştu! DSÖ Başkanı koronavirüs için tarih verdi

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs salgınının iki yıldan kısa bir sürede sona ermesini umut ettiğini söyledi. Öte yandan pandemi dünyada can almaya devam ediyor. Salgında son 24 saatte Brezilya'da 1054, Hindistan'da 945, Meksika'da 504 kişi hayatını kaybetti.

İlk kez bu kadar net konuştu! DSÖ Başkanı koronavirüs için tarih verdi
22 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ 11:20
0
5592
0
AA aa

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de yaptığı açıklamada 1918'deki İspanyol gribi salgınının atlatılmasının da 2 yıl sürdüğünü belirterek, şu anki teknolojinin salgının daha kısa sürede atlatılmasını mümkün kıldığını belirtti.

Hareketliliğin İspanyol gribi dönemine göre daha fazla olması nedeniyle virüsün yayılma şansının daha yüksek olduğu uyarısını yapan Ghebreyesus "Ancak aynı zamanda onu durdurabilecek teknolojimiz ve bilgimiz de var" diye konuştu.

1918'de çıkan İspanyol gribi en az 50 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu.

ÜLKE ÜLKE VAKA SAYILARI

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 1054 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölümler 113 bin 358'e, vaka sayısı da 30 bin 355 artarak 3 milyon 532 bin 330'a yükseldi.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 945 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 55 bin 794'e yükseldi. Hindistan'da son 24 saatte 69 bin 878 yeni vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 2 milyon 975 bin 701'e çıktı.

Meksika Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 kaynaklı can kaybı 504 artarak 59 bin 610'a ulaştı. Meksika'da, Kovid-19 vakası sayısı da 5 bin 928 artışla 549 bin 734'e çıktı.

Kovid-19 salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 22, Güney Kore'de 332 yeni vaka tespit edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın