KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Ilk finalist beşiktaş!

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor'u eleyerek finale çıkan ilk takım oldu...

Ilk finalist beşiktaş!
21 NİSAN 2011 PERŞEMBE 09:09
0
2631
0
AA aa

Mücadeleye hızlı başlayan taraf evsahibi Gaziantepspor oldu. Henüz 5. dakikada Hürriyet, Beşiktaş atağını keserek topu sağ kanatta müsait durumda bekleyen Sosa'ya attı. Bu oyuncunun ortasında Olcan Adın, yaptığı kafa vuruşuyla Kırmızı-Siyahlı ekibi 1-0 öne geçirdi. Golden sonra etkili pozisyonlar bulan evsahibi G.Antepspor, Beşiktaş kalesinde Cenk Tosun ve Olcan Adın ve Yalçın ile etkili olmaya çalıştı. 

Dakikalar 33'ü gösterirken Beşiktaş golü buldu. Beşiktaş'ın kullandığı korner atışında oluşan karambolde karşılaşmanın hakemi G.Antepspor'lu Yalçın'ın eline değmesi nedeniyle penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Portekizli yıldız Simao, topu ağlara göndererek mücadeleye denge getirdi 1-1. İlk yarının kalan dakikalarında takımlar girdikleri pozisyonları değerlendiremediler ve mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Beşiktaş 47. dakikada Quaresma'nın asistinde Hugo Almeida'nın vuruşuyla 2-1 öne geçerek final kapısını ardına kadar araladı. 68. Dakikada bu kez sevinen taraf evsahibi G.Antepspor oldu. Karşılaşmanın yıldızı Olcan Adın, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Tectübeli kaleci Rüştü Reçber topun ağlara gitmesine engel olamadı. Ev sahibi Kırmızı-Siyahlı takım bu golle mücadelede skoru 2-2'ye getirdi.

İlerleyen dakikalarda her iki takımda gollük pozisyonlar bulsa da gol girişimleri sonuçsuz kaldı. 2-2'lik beraberlikle Beşiktaş adını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yazdıran taraf oldu.

GAZİANTEPSPOR: 2 - BEŞİKTAŞ : 2
STAT: Kamil Ocak
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Ali Saygın Ögel, Serdar Akçer

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Yalçın, İvan (Dk. 86 Cenk Güvenç), Şenol Can, Serdar Kurtuluş, Sosa, Cenk Tosun, Wagner (Dk. 59 Zurita), Olcan Adın (Dk. 73 Julıo Cesar), Hürriyet, Popov
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İsmail Köybaşı, Fernandes, Sivok, Quaresma, Ekrem Dağ, Necip Uysal, İbrahim Toraman, Ernst, Simao (Dk. 87 Hılbert), Almeida (Dk. 61 Bobo)

GOLLER: Dk. 5 ve Dk. 68 Olcan Adın (Gaziantepspor), Dk. 33 Sımao (penaltıdan), Dk. 49 Almeida (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 34 Wagner (Gaziantepspor), Dk. 38 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
2. dakikada, Gaziantepspor atağında Olcan sol kanattan çizgiye indi ama savunmada İbrahim Toraman araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
4. dakikada, Beşiktaş atağında Fernandes ceza sahası dışından kaleye sert vurdu, top kaleci Karcemarskas'da kaldı.
5. dakikada Gaziantepspor Olcan Adın ile 1-0 öne geçti.Hürriyet orta sahada Quaresma'dan kaptığı topu sağ kanattaki Sosa'ya yolladı. Sosa'nın arka direğe ortasına İbrahim Toraman vuramayınca Olcan, topu yere temas ettirerek yaptığı kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.
14. dakikada, sağ kanattan Cenk Tosun'un pasıyla buluşan Popov ceza sahasına kadar girdi. Ancak içeriye iyi çeviremeyince takımını 2. golden etti.
16. dakikada, Gaziantepsporlu futbolcular korneri paslaşarak kullandı. Ceza sahası içindeki Yalçın'a iyi ortaladı. İyi yükselemeyen Yalçın bomboş pozisyonda topu dışarı attı.
24. dakikada, Cenk Tosun'un ara pasında ceza sahasına giren Popov, şık hareketler sonrası uzak direğe iyi ortaladı, topa iyi yükselen Olcan'ın kafa vuruşu bu kez auta gitti.
33. dakikada, Beşiktaş'ın kazandığı korner atışında ceza sahası içinde oluşan karambolde hakem topun Yalçın'ın eline değmesi nedeniyle penaltı noktasını gösterdi.
Verilen penaltıyı kullanan Simao sol çatala göndererek beraberlik golünü attı. 1-1.
39. dakikada, Gaziantep defansını dengesiz yakalayan Beşiktaşlı oyuncularda Quaresma'nın pasında Ernst topu iyi kontrol edemeyince Karcemarskas çıkarak topu kornere gönderdi.
41. dakikada, Fernandes sol kanattaki Quaresma'yı aktardı ancak top biraz hızlı olunca kaleci Karcemarskas çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
49. dakikada, İsmail Köybaşı'nın kendi yarı sahasında kaptığı topta Beşiktaşlı oyuncular ani atağa kalktı. Quaresma'nın boş pozisyondaki Almeida'ya pasında bu oyuncu tek vuruşla kalecinin altından topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
54. dakikada, Ivan de Souza ceza sahasına girdi, müsait pozisyonda vuramayınca açısını kaybetti. Ortasında top İbrahim Toraman'a çarparak kornere çıktı.
64. dakikada, Popov sağ kanattan içeriye çok iyi ortaladı. Uzak direkte topla buluşan Hürriyet, müsait pozisyonda topu auta gönderdi.
66. dakikada, Gaziantepspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Olcan'ın kontrol edemediği topa Popov bekletmeden vurdu, kaleci Rüştü topu iki hamlede kontrol etti.
69. dakikada Gaziantepspor'dan Olcan Adın mükemmel bir gol attı.
Ceza sahası dışında topla buluşan Olcan, kimsenin beklemediği anda yaklaşık olarak 30 metreden düzgün bir vuruşla kaleci Rüştü'yü mağlup etti ve beraberliği sağladı. 2-2.
71. dakikada, Simao sol kanatta topla beraber ilerledi, ceza sahası içindeki Quaresma'ya aktardı bu oyuncunun vuruşu kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
81. dakikada, Simao sağ kanatta şık bir hareketle rakibinden sıyrılarak içeri ortaladı, topla buluşan Bobo'nun vuruşu kaleci Karcemarskas'tan döndü. Topu önünde bulan Quaresma bomboş pozisyonda Yalçın'ı nişanlayınca Beşiktaş 3. golden oldu. Top kornere gitti.
83. dakikada, Julio Cesar'ın derinlemesine pasında Cenk topu kontrol edemeyince Beşiktaş savunması araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
89. dakikada, Cenk Tosun ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak top direğin hemen yanında auta çıktı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın